Το τουρκικό ΥΠΕΞ εκβιάζει στο Twitter την ΕΕ: Εάν δεν μας δώσετε ό,τι θέλουμε δεν θα έχετε ειρήνη και σταθερότητα

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter εκβιάζει εμμέσως πλην σαφώς για μία ακόμη φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση με το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Με αφορμή την 5η επέτειο από τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό / προσφυγικό, το ισλαμιστικό καθεστώς έκανε μια υποτίθεται επετειακή ανάρτηση, στην οποία υπενθυμίζει, δηλαδή εκβιάζει, στις ευρωπαϊκές χώρες ότι η Τουρκία είναι «χώρα κλειδί» για το μέλλον της Ευρώπης.

Ένα ειρηνικό και σταθερό μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από την Τουρκία.

Πολύ ξεκάθαρα η Τουρκία διαμηνύει στους Ευρωπαίους ότι, δίχως την Τουρκία η Ευρώπη ΔΕΝ θα έχει ούτε ειρήνη, ούτε ευημερία, ούτε σταθερότητα.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ έγραψε:

«Η Τουρκία είναι μια κομβική χώρα για το μέλλον της Ευρώπης όπως ήταν στο παρελθόν.

»Η ανανεωμένη στενή συνεργασία μας με την ΕΕ θα συνεχίσει να φέρνει ειρήνη, ευημερία και σταθερότητα σε ολόκληρη την ήπειρο».

Που αποσκοπεί αυτή η ανάρτηση; Σε ποιο παζάρι;

Σε λίγες ημέρες, στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν για την ανανέωση-επέκταση της συμφωνίας για την οποία η Τουρκία, όπως φαίνεται και στο σχετικό γράφημα ζητά εκτός από οικονομικά ανταλλάγματα -6 δισ. προέβλεπε η πρώτη συμφωνία- αναθεώρηση της συμφωνίας για την τελωνειακή ένωση και ελεύθερη βίζα για τους πολίτες της που επισκέπτονται τις χώρες της ΕΕ.

Η Τουρκία εκβιάζει και λέει: Εάν θέλετε ειρήνη, ευημερία σταθερότητα θα μάς δώσετε ό,τι ζητάμε. Τόσο απλά.

Για μία ακόμη φορά η ΕΕ θα υποκύψει στους τουρκικούς εκβιασμούς; Μάλλον.

Όπως έγινε γνωστό προ ημερών, τη νέα συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό τη διαπραγματεύεται για λογαριασμό ολόκληρης της ΕΕ η Γερμανία.

Η Γερμανία με την Τουρκία μόνες τους διαπραγματεύονται τη συμφωνία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.