Κομισιόν: Αυτό είναι το “Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό” – Πώς θα λειτουργεί και ποια στοιχεία θα περιλαμβάνει

Η Κομισιόν προτείνει τη δημιουργία ενός ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού για τη διευκόλυνση της ασφαλούς ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, υιοθετώντας με αυτό τον τρόπο την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό θα αποτελεί απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ή ανάρρωσε από την COVID-19. Θα είναι δωρεάν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή. Θα περιλαμβάνει έναν κωδικό QR για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της αυθεντικότητας του πιστοποιητικού.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά την αποδοχή της πρότασής του, ο Κ. Μητσοτάκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τα εξής:

«Η Ευρώπη πάει μπροστά με την πρότασή μας. Η εισαγωγή ενός ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού είναι στον δρόμο για την εφαρμογή. Είναι μια απόφαση που θα διευκολύνει σημαντικά την κυκλοφορία των πολιτών και θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού και των οικονομιών που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.