Εκβιασμός από ΕΕ: Όσοι εμβολιάζονται με το ρωσικό ή το κινεζικό εμβόλιο δεν θα κυκλοφορούν ελεύθερα

Εκβιάζει η ΕΕ όσους κάνουν το ρωσικό ή το κινεζικό εμβόλιο, απειλώντας πως για αυτούς,  δεν θα ισχύει το αποκαλούμενο «πράσινο» πιστοποιητικό εμβολιασμού μέσω του οποίου θα έχουν πρόσβαση στην ΕΕ χωρίς περιορισμούς,

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, θα προτείνει το ψηφιακό πράσινο πάσο, το οποίο ζητά με απίστευτη και πρωτοφανή  εμμονή ο πρωθυπουργούς της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, να μην περιλαμβάνει τους εμβολιασθέντες με το ρωσικό και τα κινεζικό εμβόλιο, τα οποία προς το παρόν δεν έχουν λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Συνεπώς οι Ούγγροι πολίτες, οι Σέρβοι και όποιοι άλλοι που έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό Sputnik και το κινεζικό της Sinopharm δεν θα μπορούν να εγγραφούν στο πράσινο πάσο της ΕΕ!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρόλο που επί της ουσίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του θέματος, καθώς αφορά αποκλειστικά στα κράτη – μέλη της ΕΕ, προσπαθεί να βρει τη «χρυσή τομή» ώστε να συντονίσει μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση ούτως ώστε τα 27 κράτη – μέλη της ΕΕ να μπορέσουν να ανοίξουν σταδιακά τα σύνορά τους και να στηρίξουν τις οικονομίες τους.

Και τη βρήκε, τη…  «χρυσή τομή», απαγορεύοντας στους Ευρωπαίους που έχουν κάνει το ρωσικό ή το κινεζικό εμβόλιο να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ΕΕ.

Τα λεγόμενα «διαβατήρια εμβολιασμών», τα οποία θα συζητηθούν στις 17 Μαρτίου, θα ισχύουν μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον ΕΜΑ.

Οι  αρμόδιοι Επίτροποι Ίλβα Γιόχανσον (Εσωτερικών Υποθέσεων) και Τιερί Μπρετόν (Εσωτερικής Αγοράς ), υπογράμμισαν ότι παρόλο που το «διαβατήριο εμβολιασμού» θα αναφέρει τις λεπτομέρειες των εμβολιασθέντων, η ελεύθερη κυκλοφορία όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν θα απαγορευτεί, καθώς θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται, όπως αυτό της υποχρεωτικής καραντίνας και της επίδειξης αρνητικού μοριακού τεστ.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, ζητούν μετ’ επιτάσεως την εφαρμογή ενός «διαβατηρίου εμβολιασμού», ενώ άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ, όπως η Γαλλία και η Γερμανία η οποίες βρίσκονται ήδη σε προεκλογική περίοδο, εκφράζουν επιφυλάξεις.

Μέχρι στιγμής, η ΕΕ έχει λάβει περισσότερες από 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων συνολικά και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τον Απρίλιο οι δόσεις θα έχουν διπλασιαστεί.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε χθες ότι συμφώνησε με τις BioNTech / Pfizer να παραλάβει επιπλέον 4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους που θα διατεθούν σε περιοχές της ΕΕ που πλήττονται περισσότερο, όπως στην Νίκαια και τον Μοζέλα της Γαλλίας, στο Τιρόλο της Αυστρίας, το Μπολζάνο στην Ιταλία και ορισμένα μέρη της Βαυαρίας και της Σαξονίας στη Γερμανία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.