Η Βόρεια Μακεδονία παρέλαβε 3.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Η Βόρεια Μακεδονία παρέλαβε χθες Κυριακή 3.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V για τον νέο κορωνοϊό. Η παρτίδα των εμβολίων έφθασε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων. Στην παραλαβή της παραβρέθηκαν ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, ο Βένκο Φίλιπτσε, και ο πρέσβης της Ρωσίας στα Σκόπια, ο Σεργκέι Μπαζντνίκιν.

Ο Βένκο Φίλιπτσε δήλωσε ότι με τα εμβόλια αυτά που παρέλαβε η χώρα θα ξεκινήσει, μεθαύριο Τετάρτη –έστω σε συμβολικό επίπεδο, αφού οι δόσεις δεν επαρκούν παρά για 1.500 ανθρώπους– το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στη Βόρεια Μακεδονία θύμισε ότι το εμβόλιο Sputnik V έχει πλέον εγκριθεί για χρήση σε 46 χώρες με πληθυσμό που φθάνει συνολικά το 1,2 δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρτίδα εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού που προμηθεύεται η Βόρεια Μακεδονία, μετά από αυτήν που έλαβε από την Σερβία.

Τον Φεβρουάριο, η Σερβία έστειλε στη Βόρεια Μακεδονία 8.190 δόσεις εμβολίων των Pfizer/BioNTech, με τα οποία ξεκίνησε η ανοσοποίηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας των Βαλκανίων το οποίο εργάζεται στα νοσοκομεία αναφοράς για τους ασθενείς με την COVID-19.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.