Χαμός στις ΗΠΑ με βίντεο σύλληψης αφροαμερικανίδας μαζί με την τρίχρονη κόρη της (video)

Στο επίκεντρο για ακόμη μία φορά βρίσκεται η αστυνομία του Ρότσεστερ, στα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από την επεισοδιακή σύλληψη μιας αφροαμερικανίδας που συνοδευόταν από την τρίχρονη κόρη της.

Το βίντεο που ήρθε στο φως και μαγνητοσκοπήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, δείχνει έναν αστυνομικό να πλησιάζει μια γυναίκα και να της λέει ότι ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος πολύ κοντά την κατηγορεί ότι έκλεψε αντικείμενα λίγα λεπτά νωρίτερα.

Η γυναίκα διαβεβαιώνει ότι δεν έκλεψε τίποτα και δείχνει αυθόρμητα το περιεχόμενο της τσάντας της. Όμως ο αστυνομικός αρνείται να την αφήσει να φύγει. Εκείνη αρχίζει να τρέχει και αστυνομικοί την κυνηγούν και την ρίχνουν στο έδαφος. Η γυναίκα καταφέρνει να σηκωθεί και τότε ένας αστυνομικός της ρίχνει σπρέι πιπεριού και εκείνη καταρρέει. Την ίδια ώρα, η τρίχρονη κόρη της την οποία κρατούν οι αστυνομικοί φωνάζει σπαραχτικά μέχρι να την αφήσουν δίπλα στην μητέρα της.

«Ταραγμένη» η Αστυνομία του Ρότσεστερ

Η επιτροπή ελέγχου της αστυνομίας του Ρότσεστερ, που συγκροτείται μόνο από μέλη της κοινωνίας των πολιτών, είναι «ταραγμένη» από το υλικό που ανέβηκε στο Διαδίκτυο, δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής Σάνι Γουίλσον. Επί του παρόντος, υπάρχουν «ανησυχητικοί παραλληλισμοί» μεταξύ αυτού του περιστατικού και μιας άλλης αστυνομικής επέμβασης, στα τέλη Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ένα εννιάχρονο παιδί ήταν δεμένο με χειροπέδες και είχε ψεκαστεί με σπρέι πιπεριού.

«Αυτά τα ανησυχητικά περιστατικά δείχνουν ότι η αστυνομία του Ρότσεστερ πρέπει να αλλάξει σε βάθος τη νοοτροπία της», εκτιμά η επιτροπή, σύμφωνα με την Σάνι Γουίλσον.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.