Η Μέρκελ θέλει να αρπάξει τα κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου με «μπροστινό» τον Ερντογάν

Γιατί η Γερμανία «πιέζει» διαρκώς για ελληνοτουρκικό διάλογο; Το κάνει άραγε για την… ψυχή της; Βιάζεται να προλάβει την πολιτική Μπάιντεν στην περιοχή που προβλέπεται επώδυνη για την Τουρκία;

Ποιος έβαλε τη Γερμανία μεσολαβητή στα ελληνοτουρκικά;

Επί κυβέρνησης Τσίπρα η Γερμανία δεν είχε λόγο στην περιοχή μας, ούτε στις συμμαχίες μας, ούτε στους σχεδιασμούς που η Ελλάδα υλοποιούσε σε συντονισμό με ΗΠΑ, Ισραήλ και Άραβες συμμάχους.

Τι ρόλο έχει η Γερμανία και μπερδεύεται στις υποθέσεις της Ανατολικής Μεσογείου;

Στις υποθέσεις των ναυτικών εθνών της Δύσης;

Η Μέρκελ γιατί κάλεσε πάλι την Τουρκία σε διάλογο με την Ελλάδα; Της το ζητήσαμε;

Δεν έχει άλλο θέμα να ασχοληθεί την ώρα που βουλιάζει η οικονομία της από την πανδημία, όπου τα έχει κάνει χάλια έτσι κι αλλιώς;

Τι παιχνίδι άραγε παίζεται στην Ανατολική Μεσόγειο με δήθεν τουρκοαιγυπτιακές προσεγγίσεις;

Ποιοι διακινούν αυτά τα σενάρια που αποσκοπούν στη δημιουργία καχυποψίας μεταξύ συμμάχων;

Είναι η Γερμανία από πίσω; Μήπως η Γερμανία υπονομεύει τον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed;

Και γιατί να θέλει η Γερμανία ένα τέτοιον αγωγό;

Η Γερμανία επιθυμεί το ρωσικό φυσικό αέριο (Nord Stream 2), δεν θέλει φυσικό αέριο ελληνοϊσραηλινό, δεν θέλει ενεργειακή εξάρτηση από τις ΗΠΑ, η Γερμανία δεν θέλει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη.

Η Γερμανία δεν θέλει ισχυρά και κυρίαρχα κράτη την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Εάν όμως η Τουρκία αρπάξει τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου εκεί αλλάζει το παιχνίδι, γιατί πίσω από την Τουρκία θα είναι η Γερμανία.

Όπως πάντα πίσω από την Τουρκία είναι η Γερμανία. Γιατί η Τουρκία από μόνη της είναι εντελώς ανίκανη.

Η Γερμανία επιδιώκει να κυριεύσει τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου με «μπροστινό» την Τουρκία.

Και βεβαίως σε όλη αυτή την επιχείριση, που χαράσσεται από το Βερολίνο, χρήσιμο «πιόνι» είναι ο Ερντογάν, ο οποίος λίγες ώρες μετά τη συνομιλία που είχε με τη Μέρκελ έγινε πάλι «μαγκάκι».

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την επικοινωνία του με την Άγκελα Μέρκελ που τον κάλεσε σε διάλογο με την Ελλάδα βάσει των προβλέψεων του διεθνούς δικαίου.

«Έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους, και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, προσθέτοντας:

«Η Τουρκία δεν έχει βάλει στο μάτι, τη θάλασσα ή την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας, στοχεύει μόνο στην προστασία της επικράτειάς της, των δικαιωμάτων της».

Ας γίνει σαφές σε όλους με κάθε τρόπο.

Το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου ανήκει στα ναυτικά έθνη της δύσης. Όχι στον τουρκο-γερμανικό άξονα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.