Sputnik V: Αποτελεσματικό έναντι των μεταλλάξεων του κορονοϊού – Νέα μελέτη

Στοιχεία από τα αποτελέσματα μίας νέας ρωσικής μελέτης σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού, έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι ερευνητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την κλινική δοκιμή, το ρωσικό εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και έχει θετικά αποτελέσματα έναντι των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την επανεξέταση μέχρι τις 15 Μαρτίου των εμβολίων ρωσικής παραγωγής για την αποτελεσματικότητά τους απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού που εξαπλώνονται σε διάφορα σημεία του κόσμου.

“Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Gamaleya στη Ρωσία έδειξε ότι ο επανεμβολιασμός με το Sputnik V έχει θετικά αποτελέσματα απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, περιλαμβανομένων των στελεχών που ταυτοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία και στη Νότια Αφρική”, δήλωσε ο Ντένις Λογκούνοφ, υποδιευθυντής του κέντρου που παρασκεύασε το εμβόλιο Sputnik V. Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σύντομα και επίσημα.

Σύμφωνα με τον Λογκούνοφ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αντισώματα που συνδέονται με τους φορείς τους οποίους χρησιμοποιεί το εμβόλιο- και που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντίδραση εναντίον των φορέων και να υπονομεύσουν την αποτελεσματικότητα του ίδιου του εμβολίου-μειώθηκαν “ακόμη και 56 ημέρες μετά τον εμβολιασμό”, μεταδίδουν το Reuters και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το συμπέρασμα αυτό βασίστηκε σε μια κλινική δοκιμή ενός εμβολίου κατά του ιού Έμπολα, που αναπτύχθηκε νωρίτερα από το Ινστιτούτο Gamaleya χρησιμοποιώντας την ίδια προσέγγιση με το εμβόλιο Sputnik V.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.