Βόρεια Κορέα: Ρώσοι διπλωμάτες εγκατέλειψαν τη χώρα σπρώχνοντας ένα…βαγονέτο – ΦΩΤΟ

Με ένα χειροκίνητο βαγονέτο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Βόρεια Κορέα, Ρώσοι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους. Μπορεί το καθεστώς της χώρας να δηλώνει πως δεν έχει καταγραφεί ακόμα κρούσμα κορονοϊού, όμως οι αρχές έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο των μεθοριακών περασμάτων, στην απαγόρευση των περισσοτέρων διεθνών ταξιδιών, ενώ έχουν περιοριστεί δραστικά οι μετακινήσεις των πολιτών εντός της χώρας.

Η απόφαση των Ρώσων διπλωματών να φύγουν από τη Βόρεια Κορέα και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. «Από τη στιγμή που τα σύνορα παραμένουν κλειστά εδώ και πάνω από ένα χρόνο κι έχουν σταματήσει οι μετακινήσεις των επιβατών, χρειάστηκε ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι για την επιστροφή στα πάτρια», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους -ανάμεσά τους κι ένα παιδί ηλικίας τριών ετών- ταξίδεψαν 32 ώρες με το τρένο και ακόμα δύο ώρες με το λεωφορείο, προκειμένου να πλησιάσουν τα σύνορα της Βόρειας Κορέας με τη Ρωσία. Εκεί φόρτωσαν τις αποσκευές τους σε ένα χειροκίνητο βαγονέτο και διέσχισαν τα σύνορα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τους διπλωμάτες να σπρώχνουν το βαγονέτο, στο οποίο βρίσκονταν οι συγγενείς και οι αποσκευές τους. Αξιωματούχοι του υπουργείου υποδέχθηκαν τους διπλωμάτες, οι οποίοι στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο, που τους μετέφερε στο αεροδρόμιο του Βλαντιβοστόκ.

 

Τον τελευταίο χρόνο, αρκετές πρεσβείες δυτικών χωρών αποφάσισαν να κλείσουν στη Βόρεια Κορέα, επικαλούμενες την απαγόρευση για την ανανέωση του προσωπικού τους. Όσοι ήθελαν να φύγουν, μάλιστα, αναγκάστηκαν να διαπραγματευτούν επί εβδομάδες με το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, προκειμένου να τους επιτραπεί η αποχώρησή τους από τη χώρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.