Νέο μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία: Εγκαταλείψτε τους S-400

Νέο μήνυμα για τους S-400 έστειλαν την Τετάρτη στην Τουρκία οι Αμερικανοί. Όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα, Ahvalnews.com, επί του θέματος μίλησε ο γραμματέας Ενημέρωσης του Πεντάγωνού ξεκαθαρίζοντας τη στάση των ΗΠΑ.

«Και πάλι, καλούμε την Τουρκία να μην προχωρήσει με την παράδοση των S-400», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι σε δημοσιογράφους σε ενημέρωση που έγινε χωρίς την παρουσία κάμερας.

«Πιστεύουμε ότι είναι ασυμβίβαστο με το μαχητικό αεροσκάφος F-35 και η Τουρκία παραμένει σε αναστολή από αυτό το πρόγραμμα. Και πάλι, τους παροτρύνουμε να μην διατηρήσουν τους S-400», είπε ακόμη το στέλεχος του Πεντάγωνού.

Και αυτά τη στιγμή που το ρεπορτάζ υπάρχει η εκτίμηση πως η Τουρκία αντιμετωπίζει πιθανές νέες οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, εκτός από αυτές που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο κατά του Τουρκικού οργανισμού προμηθειών άμυνας μετά από τη δοκιμή των ρωσικών πυραύλων πέρυσι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.