ΤΟ SHUTDOWN ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ – Δεν πάει στη Φλόριντα και παραμένει στην Ουάσιγκτον

Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, που ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα και επιδιώκει να ανατρέψει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλλει τη δική της, ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου στη χώρα.

Τουλάχιστον 30 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, δήλωσε ο αστυνομικός Αχμέντ Μπασάνε, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa).

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται αστυνομικοί, άμαχοι πολίτες καθώς και ένας εξέχων Σομαλός δημοσιογράφος.

Ο αντιδήμαρχος της πρωτεύουσας Μοχάμεντ Αμπντουλαχί Τουλάχ επέζησε της επίθεσης. Ο ίδιος είπε ότι αρκετοί από τους σωματοφύλακές του σκοτώθηκαν. Ένας βουλευτής επίσης τραυματίστηκε, πρόσθεσε.

Σε μία από τις επιθέσεις ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τις εκρηκτικές ύλες που βρίσκονταν εντός του οχήματος που οδηγούσε σε ένα στρατιωτικό σημείο ελέγχου κοντά στο παλάτι και στο Εθνικό Θέατρο περίπου στις 09:30 τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδας). Η έκρηξη προκάλεσε φθορές σε γειτονικά κτήρια και μαύρος καπνός φαινόταν στον ουρανό της πρωτεύουσας.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας ερευνούσαν το όχημα, είπε ο αστυνομικός Αλί Χασάν Κουλμίγιε.

Η επίθεση αυτοκτονίας ήρθε σε συνέχεια της πρώτης βομβιστικής επίθεσης με αυτοκίνητο που έγινε νωρίτερα στην ίδια περιοχή στην οποία είχαν προστρέξει αστυνομικοί και ιατρικό προσωπικό.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Αουίλ Νταχίρ Σαλάντ σκοτώθηκε στις επιθέσεις, σύμφωνα με το σομαλικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Universal Television, στο οποίο εργαζόταν και έχει έδρα το Λονδίνο.

«Ο συνάδερφός μου Αουίλ Νταχίρ Σαλάντ σκοτώθηκε στην επίθεση μαζί με τον οδηγό και δύο φρουρούς ασφαλείας. Σκοτώθηκαν στην πρώτη έκρηξη καθώς οδηγός», είπε στο Reuters ο δημοσιογράφος Αμπντιασίς Ιμπραχίμ που εργάζεται στο Universal TV.

Στον απολογισμό του στο πρακτορείο Reuters ο συνταγματάρχης αστυνομικός Μοχάμεντ Χουσέιν έκανε λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς και 17 τραυματίες από τη διπλή βομβιστική επίθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία στην πρώτη βομβιστική επίθεση στο σημείο ελέγχου, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, κυρίως στρατιώτες.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Dalsan TV, που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Sputnik έκανε λόγο για 25 νεκρούς και 40 τραυματίες από τις επιθέσεις.

Πηγή: https://www.cnn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.