Ο Μπάιντεν δεν θέλει τον Πούτιν στους G7: Δεν θα προσκαλέσουμε την Ρωσία λέει ο Λευκός Οίκος

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν δεν θα προσκαλέσει τη Ρωσία να ενταχθεί στην G7, διαβεβαίωσε μάλιστα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, ένα γεγονός που σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον υπαναχωρεί από την επιθυμία του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να προωθήσει τη συμμετοχή της Μόσχας στην Ομάδα των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου.

Η οποιαδήποτε πρόσκληση προς τη Ρωσία θα γίνει σε συνεργασία με τα άλλα μέλη της Ομάδας, είπε η Ψάκι μιλώντας στους δημοσιογράφους πάνω στο προεδρικό αεροσκάφος. Τον περασμένο Ιούνιο ο Τραμπ αποκάλεσε την G7 «πολύ ξεπερασμένη ομάδα χωρών», λέγοντας ότι θέλει να ενταχθούν επίσης η Ρωσία, η Αυστραλία, η Νότια Κορέα και η Ινδία.

«Δεν νομίζω ότι απευθύνουμε νέες προσκλήσεις στη Ρωσία ή επαναλαμβάνουμε κάποια πρόσκληση. Προφανώς, η οποιαδήποτε πρόσκληση θα γίνει σε συνεργασία με τους εταίρους μας στη G7», πρόσθεσε η Ψάκι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.