Ζημιά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα προκάλεσε ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ

Τα επίπεδα του νερού ψύξης έχουν μειωθεί σε δύο αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε την περιοχή το περασμένο Σάββατο. Η νέα ζημιά θα μπορούσε να περιπλέξει περαιτέρω την ήδη δύσκολη διαδικασία παροπλισμού του εργοστασίου, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δεκαετίες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Tokyo Electric Power Co., Keisuke Matsuo, δήλωσε ότι η πτώση των επιπέδων νερού στους αντιδραστήρες των μονάδων 1 και 3 δείχνει ότι η υπάρχουσα ζημιά στους κύριους θαλάμους συγκράτησης επιδεινώθηκε από το σεισμό μεγέθους 7,1 της κλίμακας Ρίχτερ, επιτρέποντας τη διαρροή περισσότερου νερού.

Το νερό που διέρρευσε πιστεύεται ότι παρέμεινε μέσα στα κτίρια του αντιδραστήρα, είπε.

Η TEPCO θα παρακολουθεί τη στάθμη και τις θερμοκρασίες στο κάτω μέρος των δοχείων συγκράτησης, δήλωσε ο Matsuo.

Να τονίσουμε πως η εταιρεία ανέφερε αρχικά ότι δεν υπήρχε δυσλειτουργία στο εργοστάσιο από τον σεισμό του Σαββάτου.

Θυμίζουμε πως το 2011 ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 9,1 και το τσουνάμι που ακολούθησε κατέστρεψε τα συστήματα ψύξης του εργοστασίου της Φουκουσίμα, προκαλώντας τήξη τριών πυρήνων αντιδραστήρων και πτώση πυρηνικών καυσίμων στον πυθμένα των κύριων δοχείων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.