Συνεχίζεται το χάος στα Σκόπια: Διαδηλωτές κλείνουν τον δρόμο προς την Οχρίδα. Φόβοι μήπως συμπέσουν με τους αλβανούς διαδηλωτές

Μέλη της οργάνωσης «Μακεντόνιγια Μπλοκίρα» που αντιδρούν στις αλλαγές  που προωθεί η κυβέρνηση στο Σύνταγμα του κράτους και στη μετονομασία  του σε ‘Βόρεια Μακεδονία» ανακοίνωσαν ότι αύριο, 23 Δεκεμβρίου, θα κλείσουν το δρόμο Κίτσεβο –Οχρίδα.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο των Σκοπίων, MakFax, ο δρόμος θα κλείσει από το μεσημέρι στις μία έως τις τρεις.

«Η ‘Μακεντόνιγια Μπλοκίρα’ αυτές τις στιγμές που διέρχεται η χώρα καλεί όλες τις εθνικές και πατριωτικές δυνάμεις  ενωμένοι να πολεμήσουμε τις συνταγματικές αλλαγές που προωθούνται για να διαγράψουν για πάντα το όνομα ‘Μακεδονία’ από τη χώρα.

»Καλούμε τον Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι να μην προκαλέσουν με επέμβαση της αστυνομίας στην τοποθέτηση από εμάς οδοφράγματος στο δρόμο από Κίτσεβο προς Οχρίδα, γιατί τα πράγματα θα μπορούσαν εύκολα να τεθούν εκτός ελέγχου», σημειώνει η οργάνωση.

Οι διαδηλωτές προσθέτουν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχισθούν μέχρι να σταματήσει η διαδικασία αλλαγής του Συντάγματος και να ανακοινωθούν νέες εκλογές που θα γίνουν χωρίς τον Ζόραν Ζάεφ ως πρωθυπουργό.

The Hellenic Information Team

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.