DW: Απρόθυμοι να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca οι Γερμανοί υγειονομικοί- Μόνο το 7% των δόσεων έχει χρησιμοποιηθεί!

Στη Γερμανία το εμβόλιο της AstraZeneca αξιοποιείται προς το παρόν κυρίως για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Η διάθεση του προσωπικού να εμβολιαστεί με το εμβόλιο αυτής της εταιρείας είναι όμως ελάχιστη.

Από τις 30.000 δόσεις της AstraZeneca που παραδόθηκαν στο Βερολίνο την τελευταία εβδομάδα έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 1.000. Στο δε κρατίδιο του Ζάαρ, η πλειονότητα του νοσοκομειακού προσωπικού που ήταν να εμβολιαστεί το Σαβββατοκύριακο με εμβόλια της AstraZeneca δεν παρουσιάστηκε. Υπολογίζεται, ότι προς το παρόν έχει αξιοποιηθεί μόνο το 7% των δόσεων που έχει παραδώσει η εταιρεία στη Γερμανία.

Ένας μεγάλος αριθμός του νοσοκομειακού προσωπικού στη Γερμανια απορρίπτει το εμβόλιο της AstraZeneca

Αιτία για αυτή τη στάση δεν είναι μόνο η χαμηλότερη αποτελεσματικότητα των εμβολίων της AstraZeneca σε σχέση αυτά άλλων εταιρειών άλλα και υποτιθέμενες παρενέργειες. Στις πόλεις Μπράουνσβαϊγκ και Έμντεν σταμάτησαν οι εμβολιασμοί του νοσοκομειακού προσωπικού επειδή ένας μεγάλος αριθμός των εμβολιασμένων δήλωσαν ανίκανοι προς εργασία λόγω ασθένειας. Το αρμόδιο για την αδειοδότηση φαρμάκων, κρατικό ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ, εξετάζει τώρα κατά πόσο οι αντιδράσεις που παρουσιάστηκαν, είναι πιο έντονες, από αυτές που διαπιστώθηκαν κατά την κλινική έρευνα του εμβολίου.

Δεν έχει καμία επιφύλαξη για το εμβόλιο της AstraZeneca ο γνωστός γερμανός επιδημιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν

Η AstraZeneca δηλώνει πάντως πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Της ίδιας άποψης είναι και ο έγκριτος γερμανός επιδημιολόγος, Κρίστιαν Ντρόστεν. Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι πολύ καλό, τονίζει ο διευθυντής του Ινστούτου Επιδημιολογίας της πανεπιστημιακής κλινικής Charité του Βερολίνου σε podcast της ραδιοτηλεόρασης του NDR.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. «Πρόκειται για ένα ασφαλές και αποτελεσματικό» παρασκεύασμα με το οποίο ο ίδιος θα εμβολιαζόταν, τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό RTL/ΝΤV. Επίσης επεσήμανε πως και τα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί και κυκλοφορούν στη Γερμανία, δηλαδή της BioNTech, της Moderna αλλά και της AstraZeneca «παρέχουν αποτελεσματική προστασία».

Εκπρόσωπος του υπουργείoυ Υγείας επεσήμανε το μεσημέρι στο πλαίσιο του κυβερνητικού μπρίφινγκ πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για «βαριές παρενέργειες» στα παρασκευάσματα της AstraZeneca. Ορισμένες παρενέργειες παρουσιάζονται σε όλα τα εμβόλια.

Πηγή: DW

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.