Ηνωμένο Βασίλειο: Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 9,9%

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε κατά 9,9% το 2020, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε την οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1%, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών, καθώς η Βρετανία επέβαλε εκ νέου μέτρα και περιορισμούς σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την επανεμφάνιση των κρουσμάτων Covid-19.

Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από την Refinitiv ανέμεναν ετήσια πτώση 8%, με ανάπτυξη κατά το τέταρτου τριμήνου 0,5%.

Αυτά τα δεδομένα έρχονται έπειτα από μια αναθεωρημένη εκτίμηση για την βρετανική οικονομία για ανάκαμψη 16,1% στο τρίτο τρίμηνο καθώς οι κοινωνικοί, ταξιδιωτικοί και επιχειρηματικοί περιορισμοί μειώθηκαν.

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής, το Ηνωμένο Βασίλειο είχε καταγράψει περισσότερα από 4 εκατομμύρια κρούσματα και 115.000 θανάτους από κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πληγεί από νέες και πιο μεταδοτικές παραλλαγές του ιού τους τελευταίους μήνες.

Η Αγγλία παραμένει σε εθνικό lockdown χωρίς σαφή ημερομηνία λήξης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι περίπου ένας στους τέσσερις ενήλικες πολίτες, που αντιστοιχεί σε περίπου 13 εκατομμύρια άτομα, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.