Συνεχίζονται σε όλη την Ευρώπη οι εμβολιασμοί – Αυτή η χώρα «οδηγεί» την κούρσα

Ο εμβολιασμός των πολιτών σε όλη την Ευρώπη προχωρά με αρκετά ικανοποιητικούς ρυθμούς, με την Σερβία να συνεχίζει με αμείωτη ένταση την χορήγηση των δόσεων στους πολίτες της.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς, σε συνέντευξη της στην δημόσια τηλεόραση (RTS) ανέφερε ότι η χώρα παρέλαβε συνολικά μέχρι χθες 1.170.000 δόσεις διαφόρων εμβολίων για τον κορωνοϊό. Σημειώνεται ότι η Σερβία παρέλαβε ένα εκατομμύριο δόσεις του κινέζικου εμβολίου Sinopharm, 42.400 δόσεις του ρωσικού Sputnik-V και περίπου 128.000 δόσεις του εμβολίου Pfizer-Biontech. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να φτάσουν 200.000 δόσεις του Sputnik-V, 500.000 δόσεις του κινέζικού Sinopharm και μία μεγάλη παρτίδα του εμβολίου των Pfizer-Biontech. Συνολικά η Σερβία έχει προπληρώσει 6,5 εκατομμύρια δόσεις από τα οχτώ εκατομμύρια που παρήγγειλε από τέσσερεις εταιρίες.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε με ανάρτηση στο διαδίκτυο ότι αναμένεται η υπογραφή συμβολαίου με την ρωσική Gamaleya για την προμήθεια άλλων 12 εκατομμυρίων δόσεων του Sputnik-V. Ο Βούτσιτς ανέφερε επίσης ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή στην Σερβία μονάδας παραγωγής του ρωσικού εμβολίου και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2021.

Με 0,59 δόσεις ανά 100 άτομα πληθυσμού την ημέρα, η Σερβία είναι πρώτη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και τέταρτη παγκοσμίως, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λιγοστές χώρες που σύμφωνα και με τα στοιχεία της UBS, κινούνται αρκετά γρήγορα ώστε να έχουν εμβολιάσει το ένα τρίτο του πληθυσμού τους μέσα στο 2021. Μάλιστα, η Σερβία κινείται πιο γρήγορα και από το Ηνωμένο Βασίλειο, που προηγείται ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με βάση το κριτήριο του ποσοστού του πληθυσμού της που έχει εμβολιάσει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.