Λιβύη: ΟΗΕ και ΗΠΑ χαιρετίζουν την εκλογή της νέας μεταβατικής κυβέρνησης

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισε τον σχηματισμό μιας νέας, μεταβατικής κυβέρνησης στη Λιβύη και κάλεσε όλους τους Λίβυους και όλες τις χώρες να σεβαστούν το αποτέλεσμα.

«Η έκκλησή μου προς όλους είναι να αναγνωρίσουν και να δεχτούν τα αποτελέσματα αυτά (σ.σ. της ψηφοφορίες που έγινε σήμερα μεταξύ των Λίβυων αντιπροσώπων) και να συνεργαστούν με τις νέες αρχές που εξελέγησαν», ανέφερε. «Είναι απολύτως αναγκαίο να ενώσουμε τη Λιβύη και να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, στον δρόμο για την ειρήνη», πρόσθεσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσόρισαν επίσης την εκλογή της μεταβατικής κυβέρνησης, στο τέλος μιας εβδομάδας εντατικών διαβουλεύσεων με στόχο να μπει ένα τέλος στο χάος, τον διχασμό και τη βία. «Χαιρετίζουμε αυτά τα νέα. Στηρίζουμε πλήρως το αποτέλεσμα της διαδικασίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και θα οδηγήσει σε μια σταθερή, ασφαλή Λιβύη και σε εκλογές τον Δεκέμβριο του 2021», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.