Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ σούπερ μάρκετ τα τζελ οδοντοφυΐας για μωρά

Οι βρετανικές αρχές έκριναν ότι τα προϊόντα που περιέχουν ανασθητική ουσία πρέπει να πωλούνται αποκλειστικά από φαρμακεία.

Από το 2019, τα σούπερ μάρκετ και άλλα εμπορικά καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το onmed.gr, δεν θα επιτρέπεται να πωλούν τζελ οδοντοφυϊας, εφόσον αυτά περιέχουν την αναισθητική ουσία λιδοκαΐνη.

Αποκλειστική ευθύνη για τη διακίνηση τέτοιων τζελ θα έχουν τα φαρμακεία.

Οι αρχές έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση, ύστερα από μια μελέτη του βρετανικού οργανισμού φαρμάκων ο οποίος συνέδεσε τη χρήση τέτοιων τζελ με μικρό κίνδυνο βλάβης.

Μάλιστα, οι γονείς ενθαρρύνονται να κάνουν μασάζ στα ούλα του μωρού ή να του δίνουν ειδικά μασητικά παιχνίδια και να καταφεύγουν στο τζελ με λιδοκαΐνη, εφόσον το παιδί πονάει πολύ και αφού συμβουλευτούν γιατρό ή φαρμακοποιό.

Οι αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ξεκινήσει διαδικασία επικαιροποίησης των οδηγιών που συνοδεύουν αυτού του είδους τα τζελ.

«Οι ενδείξεις για τα οφέλη της χρήσης αυτών των προϊόντων είναι προς το παρόν λίγες, γι’ αυτό οι γονείς θα πρέπει να ξεκινούν με μη φαρμακευτικές λύσεις», δήλωσε στο BBC η δρ Sarah Branch, στέλεχος της βρετανικής κανονιστικής αρχής φαρμακευτικών προϊόντων.

Η λιδοκαΐνη είναι τοπικό αναισθητικό και περιέχεται σε μια σειρά από σκευάσματα, πολλά από τα οποία χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.