Ανατριχιαστικό! Το τουρκικό Anadolu «σημάδεψε» τους Εβραίους της κυβέρνησης Μπάιντεν

Λίστα με τους Εβραίους στην νέα κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν δημοσίευσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu «σημαδεύοντάς» τους με μια ισραηλινή σημαία. Αυτόματος ο συνειρμός με την κονκάρδα ή περιβραχιόνιο με το αστέρι του Δαβίδ που υποχρέωναν οι ναζί τους Εβραίους της Ευρώπης να φορούν για να «ξεχωρίζουν». Αυτό είναι το καθεστώς Ερντογάν που προστατεύει η Γερμανία. Ένα βαθιά αυταρχικό εθνοϊσλαμιστικό νεοναζιστικό καθεστώς. Εξάλλου ο Ερντογάν έχει δηλώσει στο παρελθόν θαυμαστής των ναζί.

Όπως γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, η οποία απηχεί σε μεγάλο βαθμό τις κυβερνητικές απόψεις, η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται αντισημιτική και έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς άρθρων και εκρήξεων από πλευράς σχολιαστών στην Τουρκία με στόχο τους Αμερικανοεβραίους.

Το Anadolu δημοσίευσε τη λίστα με ανάρτησή του στο Twitter το οποίο παρουσίαζε «τον μεγάλο αριθμό Εβραίων στην ομάδα Μπάιντεν», προσθέτοντας ότι δήθεν το γεγονός αυτό «έτυχε ευρύτατης κάλυψης από τον ισραηλινό Τύπο», γράφει χαρακτηριστικά η Jeerusalem Post.

Στην πραγματικότητα, προσθέτει, την ιστορία για τους ανθρώπους της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ με εβραϊκή καταγωγή δημοσιοποίησε σε άρθρο της η Jewesh Telegraphic Agency στις 20 Ιανουαρίου.

Η ανάρτηση του Anadolu είχε καθαρό στόχο να ξεχωρίσει τους Εβραίους της διακυβέρνησης Μπάιντεν και περιλάμβανε ισραηλινές και αμερικανικές σημαίες, σε μια εμφανή υπόδειξη στους αναγνώστες ότι οι Εβραίοι στην κυβέρνηση Μπάιντεν είναι κατά κάποια έννοια ύποπτοι για δεσμούς με το Ισραήλ.

Η Jerusalem Post επισημαίνει ότι η ανάρτηση δεν ξεχωρίζει τους Βουδιστές, Καθολικούς, Μουσουλμάνους ή άλλες ομάδες και δεν βάζει σημαίες ξένων κρατών στα ονόματά τους.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, φίλου του Ταγίπ Ερντογάν, δεν έτυχε παρόμοιων «αναλύσεων».

Στην ανάρτηση «μαρκάρονται» ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γιέλεν, ο υποψήφιος για το υπουργείο Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Αλεχάνδρο Μαγιόρκας, ο διοικητής της CIA, Αβριλ Χέινς, ο Προσωπάρχης Ρόναλντ Κλάιν και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν κα η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γιέλεν είναι τα κορυφαία ονόματα εβραϊκής καταγωγής που προτιμώνται από τον Μπάιντεν και είναι πασίγνωστοι στο ευρύ κοινό» προσθέτει το άρθρο.

Στις 9 Ιανουαρίου η εθνοϊσλαμιστική φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας, Yeni Safak είχε δημοσιεύσει επίσης ένα άρθρο στο οποίο υποστήριζε ότι οι Εβραίοι ελέγχουν την κυβέρνηση Μπάιντεν.

«Η Αμερική είναι ένα ινδικό χοιρίδιο για την εβραϊκή ισχύ, από την οποία οι Εβραίοι παρήγαγαν και νομιμοποίησαν την ηγεμονία τους σε όλο τον κόσμο.

»Οι Εβραίοι χρησιμοποιούν την Αμερική σαν ινδικό χοιρίδιο εδώ και έναν αιώνα περίπου», ανέφερε το άρθρο χαρακτηριστικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.