Ευρώπη: Διπλασιασμός των προστίμων για την υπερβολική ταχύτητα

Το ξεκίνημα των υπερβολικών προστίμων θα γίνει με δύο Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ σύντομα θα ενταχθούν και άλλες σε αυτή την απόφαση.

Η Ευρωπαϊκή αρχή λοιπόν θα γίνει με τις Γερμανία και Αυστρία οι οποίες θα διπλασιάσουν τα πρόστιμα για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας εντός των πόλεων, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια και να προστατεύσουν περισσότερο τους ποδηλάτες ή τους χρήστες των νέων μέσων μικροκινητικότητας.

Σύντομα η απόφαση αυτή αναμένεται να παρθεί σχεδόν από όλες τις χώρες της Ε.Ε. πιθανότατα και την Ελλάδα…

Στη Γερμανία, οι συζητήσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας για τον ΚΟΚ βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι πολύ πιθανό όπως φαίνεται να αποφασιστεί διπλασιασμός προστίμων για κίνηση σε αστικές περιοχές με υπερβολική ταχύτητα, καθώς και επιπρόσθετα μέτρα προστασίας των αναβατών ποδηλάτων.

Τα πρόστιμα στη Γερμανία για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας είναι κυμαινόμενα και ανάλογα με τα επιπλέον χιλιόμετρα που κινείται ο παραβάτης οδηγός.

Δηλαδή η Τροχαία διαπιστώσει πως κάποιος κινούνταν με 10 χλμ. παραπάνω από το όριο ταχύτητας τότε το πρόστιμο αυτή τη στιγμή κυμαίνεται σε 30 ευρώ. Αν όμως ο οδηγός «πιαστεί» να κινείται εντός της πόλης με 35 χλμ. πάνω από το όριο τότε το πρόστιμο ανέρχεται σε 160 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για 1 μήνα.

Το υψηλότερο πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα εντός της πόλης ανέρχεται σε 280 ευρώ και 2 μήνες αφαίρεση των πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας και αφορά σε κίνηση με ταχύτητας έως 60 χλμ. πάνω από το όριο.

Αν αποφασιστεί τελικά και διπλασιαστούν τα πρόστιμα για την τήρηση των ορίων ταχύτητας μέσα στις πόλεις της Γερμανίας τότε θα κυμανθούν από 60 ευρώ έως και 560 ευρώ ανάλογα με τα επιπλέον χιλιόμετρα που κινείται  ο παραβάτης οδηγός!

Στην Αυστρία ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε πρόσφατα ότι τα πρόστιμα για τους οδηγούς δύναται να διπλασιαστούν, αλλά και να εφαρμοστούν μέτρα, όπως η δήμευση οχημάτων σε διάφορες ακραίες περιπτώσεις.

Τα πρόστιμα στην Αυστρία για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στις πόλεις κυμαίνονται από 29 ευρώ έως και πάνω από 2.100 ευρώ!

Ειδικότερα αν κάποιο ραντάρ φωτογραφίσει όχημα να κινείται εντός της πόλης με πάνω από 20 χλμ. από το όριο το πρόστιμο κυμαίνεται από 29 έως και 50 ευρώ. Αντίστοιχα αν στη φωτογραφία φαίνεται ότι ο οδηγός κινούνταν με 50 χλμ. πάνω από το όριο τότε το πρόστιμο ανεβαίνει στα 300 ευρώ. Αν όμως το ραντάρ βεβαιώσει ότι ο παραβάτης οδηγός κινήθηκε με 51 χλμ. πάνω από το όριο τότε το πρόστιμο μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τις 2.100 ευρώ και μπορεί να αφαιρεθούν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος για 6 εβδομάδες.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι θα προκαλέσει ο διπλασιασμός των προστίμων στα όρια ταχύτητας τα οποία θα κυμαίνονται από 58 ευρώ έως και πάνω από 4.200 ευρώ!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.