Το Ιράν επιβάλλει υποχρεωτική καραντίνα σε όσους ταξιδεύουν από Ευρώπη

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ιράν από την Ευρώπη θα πρέπει να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων μετά και το αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους, δήλωσε αξιωματούχος υγείας το Σάββατο.
Οι ταξιδιώτες από άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των γειτονικών χωρών, θα πρέπει να έχουν αρνητικά τεστ κατά του κορωνοϊού πριν από την άφιξή τους στη χώρα, δήλωσε ο Alireza Raisi, εκπρόσωπος της εθνικής ειδικής ομάδας κατά της πανδημίας.
Ο Alireza Raisi είπε ότι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από την Ευρώπη θα πρέπει να έχουν αρνητικά αποτελέσματα, θα υποβάλλονται ξανά σε τεστ κατά την άφιξή τους στη χώρα ενώ θα μπαίνουν και σε αυτοαπομόνωση δύο εβδομάδων ακόμη και αν το τεστ είναι αρνητικό.
Προηγουμένως, όσοι έρχονταν από την Ευρώπη ήταν υποχρεωμένοι μόνο να επιδείξουν αρνητικό τεστ προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα.
Δεν είπε πότε ακριβώς θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα, είπε ωστόσο ότι θα ισχύουν «από τώρα και στο εξής». Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι της υγείας δήλωσαν ότι το ιρανικό εμβόλιο Barekat βρέθηκε αποτελεσματικό έναντι της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία.
«Τα τεστ που διενεργήθηκαν σε πλάσμα αίματος τριών εθελοντών του εμβολίου ‘COVIran Barekat’ εξουδετέρωσαν πλήρως τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Hassan Jalili, ο επικεφαλής της ομάδας παραγωγής του εγχώριου εμβολίου.
Το Ιράν ξεκίνησε τις δοκιμές σε ανθρώπους του πρώτου υποψήφιου εγχώριου εμβολίου στο τέλος του περασμένου μήνα με το αιτιολογικό ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να καταπολεμήσει την πανδημία παρά τις αμερικανικές κυρώσεις που επηρεάζουν την ικανότητά της εισαγωγής εμβολίων.
Η χώρα έχει επίσης εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V και σχεδιάζει τόσο την εισαγωγή όσο και την παραγωγή του. Στο Ιράν έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1,4 εκατομμύριο κρούσματα και πάνω από 57.800 θάνατοι, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, αλλά έχει παρατηρηθεί μια μικρή μείωση των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.
Με πληροφορίες του Reuters

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.