Κομισιόν προς κράτη μέλη: «Επισπεύστε τους εμβολιασμούς – Ως το καλοκαίρι να έχει εμβολιασθεί το 70% του πληθυσμού»

Σύμφωνα με σύσταση που υιοθέτησε το Κολέγιο των Επιτρόπων και παρουσίασαν στις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, η Κομισιόν καλεί σήμερα επισήμως τα Κράτη Μέλη να επισπεύσουν την εμβολιαστική τους πολιτική και να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού ως το καλοκαίρι, αλλά και του 80% των επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας και των πολιτών άνω των 80 ετών ως το Μάρτιο.

Η Κομισιόν επισημαίνει στη σύσταση προς τα Κράτη Μέλη ότι η παραλαβή εμβολίων θα αυξηθεί σημαντικά και σταθερά τους επόμενους μήνες, υπολογίζοντας επίσημα ότι οι δύο παραπάνω στόχοι είναι απόλυτα εφικτοί.

Επιπλέον, η Κομισιόν καλεί τις κυβερνήσεις να συμφωνήσουν σε μια κοινή προσέγγιση που θα επιτρέπει την ταχεία χρήση διαλειτουργικών πιστοποιητικών εμβολιασμού εντός της ΕΕ, για τη διασφάλιση της σωστής ιατρικής παρακολούθησης καθώς και για την παρακολούθηση πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά εκτιμά ότι είναι «πρόωρο να προβλεφθεί η χρήση πιστοποιητικών εμβολίων για άλλους σκοπούς εκτός από την προστασία της υγεία».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.