Το Ισραήλ ξεκίνησε τον εμβολιασμό των εφήβων – 2.500.000 πολίτες έχουν ήδη εμβολίαστεί

Στο Ισραήλ ήδη έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό πάνω από 2,5 εκατομμύρια πολίτες σε σύνολο 9 εκατομμυρίων, ενώ ξεκίνησε και ο εμβολιασμός για τους εφήβους.

Το Ισραήλ έχει ήδη εμβολιάσει πάνω από το 30% του πληθυσμού του, ενώ ήδη 900.000 άνθρωποι έχουν λάβει ήδη και τη δεύτερη δόση.

Το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί εμβόλια στις 20 Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από επαγγελματίες του τομέα της υγείας και προχώρησε γρήγορα σε ηλικιωμένους, άρρωστους και σε ομάδες υψηλού κινδύνου, μειώνοντας συνεχώς την ελάχιστη ηλικία των ατόμων που δικαιούνται το εμβόλιο.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επιτρέπει τον εμβολιασμό μαθητών Γυμνασίου ηλικίας 16-18 ετών, με γονική συναίνεση.

Το Ισραήλ έχει χορηγήσει το εμβόλιο αναλογικά σε 38,8 ανά 100, την ώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χορηγήσει αντίστοιχα, 8,9 ανά 100 άτομα, οι ΗΠΑ 5,8 και η Γαλλία μόλις 1,4.

Η χώρα εξασφάλισε τεράστια αποθέματα του εμβολίου των Pfizer / BioNTech και δεσμεύτηκε να κοινοποιήσει γρήγορα τα δεδομένα επιπτώσεων στην φαρμακευτική εταιρεία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.