Προβληματισμός στις εγχώριες «μαζορέτες» του Τ.Μπάιντεν μετά τους διορισμούς στο Στ.Ντιπάρτμεντ

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κυβιστήσεις από τις εγχώριες «μαζορέτες» του Τζο Μπάιντεν, μετά τους διορισμούς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τους οποίους μόνο θετικούς για την Ελλάδα δεν τους λες, αλλά και λόγω της γενικότερης στάσης του μελλοντικού Προέδρου η οποία είναι γεμάτη από αρνητικά σημάδια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν κάλεσε στην ορκωμοσία του τους στενούς σύμμαχους της Ελλάδας, Αίγυπτο, Σ.Αραβία και ΗΑΕ, ενώ έχει δηλώσει πως θα «τελειώσει τις χάρες» στον Σίσι.

Οι εγχώριοι υποστηρικτές του Τζο Μπάιντεν στα ελληνικά ΜΜΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τον περιέγραφαν ως μία μίξη Μ.Αλεξάνδρου και Περικλή που το μόνο που δεν θα κάνει είναι να βομβαρδίσει την Τουρκία εκ μέρους της Ελλάδας και ταυτόχρονα τον Ντόναλντ Τραμπ που «πάγωσε» τα F-35 & έβαλε κυρώσεις στους Τούρκους ως «φιλότουρκο» επειδή… μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Ερντογάν! 

Φυσικά οι πρώτοι διορισμοί στο Στ.Ντιπάρτμεντ ατόμων όπως η Βικτώρια Νούλαντ αλλά και του ίδιου του ΥΠΕΞ Τόνι Μπλίκεν έχουν κάνει κάποιους από αυτούς να αρχίζουν να… «στρίβουν» και να μιλούν τώρα για επιχείρηση επαναπροσέγγισης ΗΠΑ-Τουρκίας, χρονικά περιθώρια, δεύτερες ευκαιρίες κτλπ. και κάποιους άλλους απλά να μην ξαναναφέρονται στο θέμα.

Γιατί έτσι όμως; Κανονικά όσο πλησιάζει η ορκωμοσία Μπάιντεν που θα «τιμωρήσει την Τουρκία» δεν θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερος ενθουσιασμός; 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.