Συναγερμός στο Βέλγιο: Τα δύο τρίτα των τροφίμων γηροκομείου μολύνθηκαν από τη βρετανική μετάλλαξη

Συναγερμός έχει σημάνει στο Βέλγιο, καθώς ανακοινώθηκε ότι τα δύο τρίτα των τροφίμων ενός οίκου ευγηρίας μολύνθηκαν από τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο δήμαρχος της φλαμανδικής κοινότητας Χάουτουλστ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, 75 ηλικιωμένοι έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη.

Συνολικά 128 άνθρωποι σε αυτήν την πόλη των 10.000 κατοίκων διαγνώστηκαν θετικοί στη βετανική μετάλλαξη, εξήγησε ο Γιόρις Χίντρικ, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που δημοσίευσαν τοπικές εφημερίδες.

Τρεις τρόφιμοι του οίκου ευγηρίας De Groene Verte στο Μέρκεμ πέθαναν, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος.

Η προέλευση της μόλυνσης δεν έχει καθοριστεί, ωστόσο πρόκειται για μια «έμμεση πηγή», καθώς κανένα πρόσωπο γνωστό δεν ταξίδεψε στη Βρετανία, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως «όλες οι κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες απαγορεύτηκαν» στην κοινότητα. Οι προσβληθέντες από τη μετάλλαξη θα μείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες, αντί για 7, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο εμβολιασμός επρόκειτο να ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα στον οίκο ευγηρίας, ωστόσο αυτό κατέστη αδύνατο λόγω του μεγάλου αριθμού των ασθενών, σημείωσε.

Πηγή: AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.