Ισραήλ: «Το 17% των σοβαρά ασθενών από κορωνοϊό έχει εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer»

«Η πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer για τον νέο κορωνοϊό δεν παρέχει πλήρη προστασία», δήλωσε ο Δρ Sharon Alroy-Preis την  περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς στο Ισραήλ, ενώ πρόσθεσε πως «το 17% των σοβαρά ασθενών του Ισραήλ εμβολιάστηκε».

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε την ίδια ημέρα που το Ισραήλ γιόρτασε τον εμβολιασμό του Etty Shemesh, ενός εκπαιδευτικού από το Ashdod. «Μπορούμε να κερδίσουμε ενάντια στον κορωνοϊό», είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε πως  «για να κερδίσουν οι πολίτες πρέπει έρθουν και να εμβολιαστούν».

Την περασμένη Τρίτη, μία ημέρα μετά την επέκταση της εκστρατείας εμβολιασμού σε άτομα άνω των 55 ετών, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από την περασμένη Τετάρτη, οι Ισραηλινοί ηλικίας 50-54 θα μπορούν επίσης να εμβολιαστούν. Η αύξηση του αριθμού των πολιτών που μπορούν να εμβολιαστούν έγινε δυνατή λόγω της παράδοσης περίπου 700.000 νέων δόσεων εμβολίου που έφτασαν στο Ισραήλ την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται κάθε εβδομάδα έως ότου περίπου πέντε εκατομμύρια Ισραηλινοί να εμβολιαστούν δύο φορές μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Επιπλέον, τα ταμεία υγείας έχουν δεσμευτεί να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να εμβολιαστούν έως και 200.000 την ημέρα.

Ο εμβολιασμός του εκπαιδευτικού προσωπικού ξεκίνησε επίσης την περασμένη Τρίτη με μικρά προβλήματα γραφειοκρατίας τα οποία διευθετήθηκαν.

Από την πρώτη στιγμή 71.054 εκπαιδευτικοί και άλλο εκπαιδευτικό προσωπικό έκαναν εγγραφή  για εμβολιασμό, ανέφερε το Υπουργείο Παιδείας , ενώ περίπου 29.200 εκπαιδευτικοί και άλλο εκπαιδευτικό προσωπικό έχει ήδη εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον κορωνοϊό. Επίσης 5.399 δεν ενδιαφέρθηκαν να εμβολιαστούν.

Συμφωνία Νετανιάχου – Pfizer για τα δεδομένα της αποτελεσματικότητας των εμβολίων

Η εκστρατεία εμβολιασμού μπόρεσε να συνεχιστεί χωρίς καθυστέρηση χάρη σε μια συμφωνία που έκανε ο Νετανιάχου με την Pfizer. Μέρος της συμφωνίας είναι ότι το Ισραήλ θα κοινοποιήσει δεδομένα στην εταιρεία για να τη βοηθήσει να κατανοήσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη νοσηρότητα.

Όπως ανακοινώθηκε, κανένα από τα δεδομένα που θα κοινοποιηθούν δεν είναι προσωπικά στοιχεία.

«Θα δημοσιεύσουμε ολόκληρη τη συμφωνία με διαφάνεια», σημείωσε ο Νετανιάχου «Οι πληροφορίες που διαβιβάζονται στην Pfizer είναι γενικές και μιλούν για τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται την εβδομάδα, τους θανάτους, δεν είναι ούτε για τις παρενέργειες ή τις βασικές ασθένειες – μόνο για την κατάσταση της νόσου στο Ισραήλ», πρόσθεσε.

Τι έδειξε έκθεση για την ασφάλεια και τις παρενέργειες του εμβολίου

Μια επιτροπή που συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Υγείας για την αξιολόγηση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και των παρενεργειών του εμβολίου δημοσίευσε την πρώτη της έκθεση. Από τα 1.700.000 άτομα που είχαν εμβολιαστεί , η πλειοψηφία (60%) ήταν άνω των 60 ετών. Συνολικά, σχεδόν τα τρία τέταρτα (περίπου 73%) του πληθυσμού άνω των 60 ετών, εμβολιάστηκαν.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς κατά ηλικία: 2% των ατόμων ηλικίας 16-19 ετών εμβολιάστηκαν, 6% μεταξύ 20-29, 11% μεταξύ 30-39, 20% μεταξύ 40-49, 34% μεταξύ 50-59, 63% μεταξύ 60-69, 81% μεταξύ 70-79, και 76% των ατόμων άνω των 80 ετών.

Υψηλός αριθμός πολιτών μολύνθηκε έπειτα από εμβολιασμό

Η έκθεση αναφέρεται και στον υψηλό αριθμό ατόμων που έχουν προσβληθεί από Covid19 μετά τον εμβολιασμό αλλά σημειώνεται ότι «είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι αυτά είναι δεδομένα νοσηρότητας μεταξύ αυτών που εμβολιάστηκαν μόνο με την πρώτη δόση και επομένως δεν μπορούν να διεξαχθούν συμπεράσματα».

Περίπου το 4,6% των ατόμων που εμβολιάστηκαν διαγνώστηκαν με κορωνοϊό εντός επτά ημερών από τον εμβολιασμό τους, το 6,4% μετά από 8-14 ημέρες και το 3,8% μετά από 15 ημέρες ή περισσότερες.

Επιπλέον, 375 άτομα νοσηλεύτηκαν μετά τον εμβολιασμό: 244 εντός 1-7 ημερών, 124 μεταξύ 8-14 ημερών και μόνο επτά άτομα μετά από 15 ημέρες.

Στην έρευνα προστίθεται ότι «με την πάροδο του χρόνου, μετά από δύο εβδομάδες, ο αριθμός των θετικών περιπτώσεων κορωνοϊού μεταξύ αυτών που εμβολιάστηκαν μειώνεται».

Η επιστημονική ομάδα συνέστησε στους πολίτες να συνεχίσουν να κρατούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες ακόμα και μετά τον εμβολιασμό.

Και τι γίνεται με τις παρενέργειες ;

Οι γυναίκες αναφέρουν περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες από τους άνδρες, σύμφωνα με την έκθεση, ειδικά γυναίκες ηλικίας μεταξύ 30 και 60 ετών. Δεν αναφέρθηκαν σχεδόν καθόλου ανεπιθύμητες ενέργειες μεταξύ των ηλικιών 70-80.

Οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν γενικές, ήπιες και στο σημείο της ένεσης, αν και αναφέρθηκαν 68 νευρολογικές και 52 αλλεργικές αντιδράσεις. Μόνο 20 άτομα ανέφεραν πιο σοβαρές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένων αυτών που απαιτούσαν ιατρική παρακολούθηση.

Τιτσιάνο Γκαστάλντι: Χρειάζεται καραντίνα μετά τον εμβολιασμό

Την ίδια ώρα, ο γνωστός Ιταλός γιατρός Τιτσιάνο Γκαστάλντι, εξηγεί πως όταν κάποιος εμβολιάζεται θα πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα μέχρι ο οργανισμός του να παράξει αντισώματα και να μην εκτίθεται σε ιικό φορτίο.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε κείμενό του:

«Γιατί τόσοι πολλοί νεκροί ενώ έχουν κάνει το εμβόλιο ; Ονομάζεται καραντίνα μετά τον εμβολιασμό. Όταν κάποιος εμβολιάζεται ακόμα και για την γρίπη, στη συνέχεια θα πρέπει να μπει σε καραντίνα για μερικές ημέρες, διότι εάν εκτεθεί σε έναν ιό, ακόμα και σε αυτόν που εμβολιάστηκε, είναι σαν να δέχεται μεγαλύτερο ιικό φορτίο.

Είναι  πέραν κάθε λογικής και είναι περίεργο το γεγονός ότι οι γιατροί δεν επανασυνδέουν το γεγονός ότι η ανοσολογική μνήμη που ενεργοποιεί την παραγωγή των συγκεκριμένων αντισωμάτων δεν είναι άμεση, αλλά απαιτεί έναν ορισμένο χρόνο.

Κατά το διάστημα που ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να παράγει ειδικά αντισώματα, (εάν ο ασθενής εμβολιαστεί για τη γρίπη), μπορεί να μολυνθεί. Είναι σαν να έχει προσβληθεί από ένα πολύ πιο σημαντικό ιικό φορτίο και ως εκ τούτου κινδυνεύει από μια πιο σοβαρή ασθένεια . Για αυτόν τον λόγο μετά από ένα εμβόλιο, ο ασθενής πρέπει να απομονωθεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες αν όχι 3 και όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά λειτουργεί το  ανοσοποιητικό του σύστημα.

 Προκαλώ οποιονδήποτε γιατρό που εμβολιάζει έναν ασθενή να μου πει αν του το έχει εξηγήσει… ότι πρέπει να γνωρίζει και ότι αν δεν γνωρίζει θα πρέπει να αποφύγει τον εμβολιασμό.

Αυτό είναι επίσης ένα ελάττωμα εκείνων που διαχειρίζονται την υγειονομική περίθαλψη, επειδή εάν δεν γνωρίζουν αυτά τα πράγματα, δεν μπορούν να προετοιμάσουν ένα σχέδιο εμβολιασμού. Χωρίς επαρκή προετοιμασία του προσωπικού που πραγματοποιεί αυτούς τους εμβολιασμούς και οι ίδιοι οι γιατροί θα πρέπει να αρνηθούν να κάνουν εμβολιασμούς εάν δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι.

Όταν αποφοιτάτε, δεν γνωρίζετε στην πράξη πάρα πολλά χρήσιμα πράγματα γιατί δεν εξηγούνται από εκείνους που πρέπει να τα εξηγήσουν. Γιατί ειδικά εκείνοι που πρέπει να τους τα εξηγήσουν δεν τα γνωρίζουν. Αυτό το γεγονός εξηγεί επίσης γιατί πέρυσι που πραγματοποιήθηκαν προληπτικοί εμβολιασμοί κατά της γρίπης πέθαναν τόσοι άνθρωποι ,ειδικά πάνω από την ηλικία των 65 ετών. Κάποτε υπήρχαν ιατροί και υπάλληλοι υγείας … μόνο οι αρμόδιοι για την υγεία πραγματοποιούσαν τους εμβολιασμούς με μια αυστηρή διαδικασία …

 

Στη συνέχεια, ο οικογενειακός γιατρός αντικατέστησε τον υπεύθυνο υγείας και τον γιατρό ….. και εξαφανίστηκε το αυστηρό τελετουργικό που προστατεύει από τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες ή επιπλοκές. Η γενική ιατρική με την πάροδο του χρόνου μετέτρεψε τον γιατρό σήμερα σε γραφειοκράτη …».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.