Το αρμενικό λόμπι «γονατίζει» την Τουρκία!

Άλλος ένας θρίαμβος των Αρμενίων που δεν ξεχνούν τον πραγματικό εχθρό. Την Τουρκία. Η βρετανική εταιρεία Andair, ανακοίνωσε ότι σταματά να προμηθεύει ανταλλακτικά μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε τουρκική εταιρεία, η οποία τα χρησιμοποίησε σε οπλισμένα drones.

Η Andair που προμηθεύει ανταλλακτικά στην τουρκική εταιρεία drones Baykar Makina σταμάτησε τις εξαγωγές προς την Τουρκία, αφού διαπιστώθηκε ότι τα εξαρτήματά της χρησιμοποιήθηκαν στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Την Andair Ltd πλησίασε η Πρεσβεία της Αρμενίας ζητώντας να σταματήσει να προμηθεύει την Baykar Makina, καθώς χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα της σε οπλισμένα drones. «Μετά από έρευνα ήταν ξεκάθαρο ότι έτσι συνέβη και η Andair αμέσως σταμάτησε την προμήθεια και ακύρωσε όλες τις παραγγελίες από την Baykar Makina», αναφέρεται σε ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας.

 

Η εταιρεία είχε δεχθεί σφοδρή κριτική αφότου βρέθηκαν αντλίες καυσίμου που παράγονται από την ίδια, στα drones Bayraktar, τα οποία είχαν συντριβεί κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες και η Rolls Royce, μετά από τις σφοδρές πιέσεις του αρμενικού λόμπι, προσανατολίζεται στην διακοπή παροχής κινητήρων στην Τουρκία.

πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.