Λίντσεϊ Σνελ: Το Κατάρ ο επόμενος προορισμός των μισθοφόρων του Ερντογάν

Την πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία ότι, τζιχαντιστές μισθοφόροι από τη βόρεια Συρία θα μεταφερθούν στο Κατάρ, μετέδωσε μέσω Twitter η Αμερικανίδα ερευνήτρια δημοσιογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια Λίντσεϊ Σνελ, η οποία αποδεδειγμένα έχει καλές πηγές στις γραμμές των τζιχαντιστών και συνήθως επιβεβαιώνεται.

«Το Κατάρ είναι σήμερα ο φημολογούμενος επόμενος προορισμός για τους μισθοφόρους του “Συριακού Εθνικού Στρατού” που υποστηρίζεται από την Τουρκία», έγραψε.

Σε Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι) μετονομάστηκε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) στη βόρεια Συρία.

Αποτελείται κυρίως από τουρκμενικές παραστρατιωτικές εθνοϊσλαμιστικές οργανώσεις – μονάδες, που τα προηγούμενα χρόνια εξοπλίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν από την Τουρκία.

Οι ένοπλοι αυτοί μισθοδοτούνται από την Τουρκία και το Κατάρ. Τελούν υπό τουρκική διοίκηση.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή που ζει στη βορειοδυτική Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ. Είναι δηλαδή Τούρκοι.

Από τις δυνάμεις τους η Τουρκία στρατολόγησε και έστειλε μισθοφόρους στη Λιβύη και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι ίδιοι θεωρούν τους εαυτούς τους «νεο-οθωμανούς στρατιώτες του Χαλιφάτου» και είναι αφοσιωμένοι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τουλάχιστον όσο πληρώνονται.

Το τι θα κάνουν στο Κατάρ αποτελεί προς το παρόν ένα ερωτηματικό.

Το φιλοτουρκικό καθεστώς του εμιράτου δεν φαίνεται να κινδυνεύει με ανατροπή.

Επίσης, στη Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, είναι αναπτυγμένοι και περίπου 5.000 Τούρκοι στρατιώτες, για να προστατεύουν τον εμίρη του Κατάρ που χρηματοδοτεί τον Ερντογάν.

Ένα είναι το βέβαιο: Για να μεταφερθούν τζιχαντιστές μισθοφόροι από τη βόρεια Συρία στο Κατάρ κάποια ανησυχία υπάρχει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.