Ινδονησία – Φονική κατολίσθηση: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 18 τραυματίες

Κατολισθήσεις εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων στο δυτικό τμήμα της Ινδονησίας χθες στοίχισαν τη ζωή σε 11 ανθρώπους, ενώ άλλοι 18 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της ασιατικής χώρας.

Δύο κατολισθήσεις έπληξαν χωριό στη Δυτική Ιάβα, περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, περί τις 16:00 (11:00 ώρα Ελλάδας) και περί τις 19:30 (12:30) χθες Σάββατο, ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός.

Η πρώτη κατολίσθηση «οφειλόταν στην βροχόπτωση και στο ασταθές έδαφος» ενώ η δεύτερη έγινε καθώς σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να βοηθήσουν τα θύματα, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Τον Οκτώβριο, ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο είχε προειδοποιήσει πως οι βροχοπτώσεις που οφείλονται στο φαινόμενο Λα Νίνια υπήρχε κίνδυνος να προκαλέσουν πλημμύρες και κατολισθήσεις, πλήττοντας τη γεωργική παραγωγή.

Το ινδονησιακό αρχιπέλαγος πλήττεται συχνά από πλημμύρες και κατολισθήσεις, ειδικά την περίοδο των βροχών (Νοέμβριος-Μάρτιος), πρόβλημα που έχει επιδεινώσει η αποψίλωση των δασών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.