Γερμανία: Αδυναμία παράδοσης εμβολίου αποκαλύπτει το Business Insider

Όλα τα ομοσπονδιακά κρατίδια στη Γερμανία θα λάβουν ξανά νέες παρτίδες του εμβολίου για τον κορονοϊό από την Pfizer και την Biontech στις 11 Ιανουαρίου. Αυτό προκύπτει από ένα εσωτερικό έγγραφο του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας, το οποίο επικαλείται η ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων «Business Insider».

Μέχρι την Τετάρτη είχαν παραδοθεί 275 κουτιά με 4.875 δόσεις εμβολίου το καθένα στα κρατίδια: 31 κουτιά το Σάββατο, 107 τη Δευτέρα, 137 την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση του Υπουργείου Υγείας, η επόμενη παράδοση δεν θα πραγματοποιηθεί έως περίπου τα μέσα Ιανουαρίου. Στις 11 Ιανουαρίου, θα παραδοθούν και πάλι άλλα 137 κουτιά, ήτοι συνολικά περίπου 668.000 δόσεις εμβολίου. Άλλες παραδόσεις του εμβολίου με 137 κουτιά θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα.

Στις 16 Φεβρουαρίου, την τελευταία ημερομηνία παράδοσης η οποία αναφέρεται στο έγγραφο, θα έχουν παραδοθεί συνολικά 1.097 κουτιά ή περίπου 5,34 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Biontech. Αυτά είναι αρκετά για τον εμβολιασμό περίπου 2,7 εκατομμυρίων ανθρώπων κατά του κορονοϊού.

Τα κρατίδια του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου είχαν ήδη ανακοινώσει την Τετάρτη το μεσημέρι ότι δεν θα λάβουν εμβόλιο την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Υπουργείο Υγείας Γερμανίας: Oι επόμενες παραδόσεις εμβολίων στις 8 Ιανουαρίου

Μετά από τις διαμαρτυρίες πολλών ομοσπονδιακών κρατιδίων για την διακοπή παράδοσης εμβολίων την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας υπόσχεται τώρα παραδόσεις.

«Καταφέραμε να συμφωνήσουμε με την BioNTech ότι η επόμενη παράδοση θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα, στις 8 Ιανουαρίου 2021», ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

«Όπως είχε προγραμματιστεί, έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής από την BioNTech και την Pfizer 1,3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της BioNTech, οι παραδόσεις θα καλύψουν επίσης την 1η εβδομάδα του Ιανουαρίου. Μετά τις 8 Ιανουαρίου, η επόμενη παράδοση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου και μετά θα γίνεται κάθε εβδομάδα, τις Δευτέρες. Αρχικά θα παραδίδονται περίπου 670.000 δόσεις την εβδομάδα», διευκρίνισε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Προηγουμένως, η υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Μέλανι Χουμλ, είχε διαμαρτυρηθεί ότι αντίθετα με την προηγούμενη υπόσχεση, το κρατίδιό της πιθανότατα δεν θα λάβει εμβόλια την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου: «Mου είναι ακατανόητο πώς είναι δυνατόν να παραλειφθεί μια ολόκληρη παράδοση μετά από τόσο μεγάλο αριθμό μολύνσεων. Οι δόσεις εμβολιασμού που μας είχαν υποσχεθεί είχαν ήδη προγραμματιστεί στα κέντρα εμβολιασμού μας », δήλωσε η Χουμλ. Τα κρατίδια του Βρανδεμβούργου και του Βερολίνο επέκριναν και αυτά την διακοπή των παραδόσεων του εμβολίου.

Κατά το Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 78.000 άτομα στη Γερμανία.

Πηγή: Business Insider, dts, de.reuters

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.