Αιγύπτιος Πρέσβης: Κίνδυνος για όλη τη βόρεια Αφρική η Τουρκία στη Λιβύη

Ο πρώην Αιγύπτιος πρέσβης στη Λιβύη, Χάνι Χαλάφ, μετά την πρόσφατη επίσκεψη αιγυπτιακής αντιπροσωπείας στην Τρίπολη, αναφέρθηκε στη σημασία της αποκατάστασης των γραμμών επικοινωνίας της Αιγύπτου με τη δυτική Λιβύη.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Arabiya Al-Hadath channel, ο πρέσβης Χαλάφ σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη να επικοινωνεί το Κάιρο με τους πολιτικούς στην Τρίπολη.

«Υπάρχει μια αιγυπτιακή επιθυμία να προχωρήσει αυτό το ζήτημα, υπό το φως της αυξανόμενης τουρκικής παρουσίας», είπε.

Τόνισε επίσης ότι το Κάιρο θέλει να ωθήσει τις παρατάξεις που μάχονται μεταξύ τους να επιτύχουν μια λιβυκή διευθέτηση στην κρίση.

Ο Χαλάφ επεσήμανε ότι η τουρκική παρέμβαση, μέσα από γραπτές συμφωνίες με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), ώθησαν την Αίγυπτο να κάνει αυτό το βήμα.

Όσον αφορά τις κινήσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, είπε ότι «έχει επικίνδυνες υπόνοιες που πρέπει να επιβεβαιωθούν.

»Η Άγκυρα ανακοινώνει ότι είναι παρούσα και σκοπεύει να παραμείνει στη Λιβύη και αυτό αποτελεί κίνδυνο για την Αίγυπτο, την Τυνησία και την περιοχή της Βόρειας Αφρικής».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.