Πάλι κορόιδα μας έπιασαν οι Γερμανοί-Πολλαπλάσιες δόσεις εμβολίου (151.000) απο τις άλλες χώρες

Στην αποκάλυψη οτι στην κατανομή των εμβολίων για την πρώτη μέρα του εμβολιασμού εξισωθήκαν τα 16 ομόσπονδα Γερμανικά κρατίδια με τις χωρες μέλη της ΕΕ …προχώρησε το ιταλικό TG24! Πολλαπλάσιες δόσεις του εμβολίου στη Γερμανία απο τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ

Πάνω από 151 χιλιάδες φιαλίδια του εμβολίου της Pfizer/BioNTech δόθηκαν την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών στη Γερμανία σε σύγκριση με τις 9.750 δόσεις που διατέθηκαν στην κάθε μια απο τις υπόλοιπες χώρες μέλη της ΕΕ , μεταδίδει το ιταλικό δίκτυο TG24.

« Η ελπίδα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Εμβολιασμού αμαυρώνεται απο τις αντιπαραθέσεις για τη διάθεση των εμβολίων» αναφέρει το ιταλικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του και προσθέτει: «Ενώ οι Βρυξέλλες είχαν εγγυηθεί τις ιδιες συμβολικές ποσοστώσεις για όλα τα κράτη μέλη για την ευρωπαϊκή ημέρα του εμβολιασμού κατά του Covid, αυτό δεν συνέβη , όπως δείχνουν οι αριθμοί» .

Στην Ιταλία παραδόθηκαν 9.750 αμπούλες από την Pfizer, η Γαλλία έλαβε διπλάσιες , « αλλά η καταιγίδα χτυπά το Βερολίνο. Στη Γερμανία δόθηκαν πάνω από 151.000 φιαλίδια, οπότε το σύστημα ποσοστώσεων πηγαίνει άσχημα”, αναφέρει το TG24.

Τα εμβόλια θα έπρεπε να διανεμηθούν με βάση τον πληθυσμό οπως διαβεβαίωναν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η διανομή θα συνεχιστεί με βάση την ίδια μέθοδο , που συμφωνήθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, δεν δόθηκε διευκρίνιση σχετικά με το ποσό των δόσεων που έχει λάβει η Γερμανία.

Τα εμβόλια μεταφέρθηκαν στις χωρες μέλη της ΕΕ από το βελγικό εργοστάσιο της Pfizer στο Πουρς. Συγκεκριμένα ,η Γερμανία έλαβε 151.125 φιαλίδια: 9.750 για καθένα από τα 16 γερμανικά κρατίδια . Οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ-με εξαίρεση τη Γαλλία που έλαβε 19.500 δοσεις – έλαβαν ακριβώς τον ίδιο αριθμό εμβολίων -9.750 – γεγονός που σημαίνει οτι τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ εξισώθηκαν με τα γερμανικά κρατίδια!

Πηγές της ΕΕ περιορίστηκαν παντως να δηλώσουν οτι δεν υπάρχει διάκριση υπέρ της Γερμανίας, απλά το Βερολίνο ήταν να πάρει 11.000 δόσεις και οι 151.125 που παραδόθηκαν αποτελούν μέρος των επόμενων προμηθειών.

thefaq.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.