Η Ευρώπη ετοιμάζει κυρώσεις στην …Αίγυπτο!

Γράφει η Αθήνα Αντωνιάδου

Η Ευρώπη φαίνεται να ετοιμάζει κυρώσεις στην Αίγυπτοτου Προέδρου Σίσι -ο οποίος πολέμησε και πολεμά όσο κανείς τους ισλαμοφασίστες-. Σε μια χώρα που αν έπεφτε στα χέρια των ακραίων μετά και από την πτώση του Πρόεδρου Μοχάμεντ Μόρσι (υποστηρικτή Μουσουλμανικής αδελφότητας που φλέρταρε τόσο με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν όσο και με τη Χαμάς) εκτός του ότι θα γινόταν σύμμαχος- αδερφή χώρα με την Τουρκία θα είχε καταπιεί και τη μισή Αφρική σπέρνοντας το μίσος και τον φόβο σε όλη τη Μεσόγειο, αλλά και τη Δύση. Δυστυχώς, υπό αυτές τις ακραίες συνθήκες η Ελλάδα του Διεθνούς Δικαίου θα πάλευε σε έναν άνισο αγώνα προκειμένου να μην συρρικνωθεί από τις ορέξεις του αδηφάγου γείτονα που θα χτύπαγε λυσσαλέα, χωρίς διάλογο και τύψεις, έχοντας στην κατοχή του ισχυρό Ευρωπαϊκό οπλισμό, πληρωμένο μέχρι κεραίας από το αίμα και τα πετρέλαια που θα συνδιαχειρίζονταν με εξτρεμιστές !!

Λυπάμαι αλλά ΟΧΙ. Αυτό που λέγεται Σήμερα Ευρώπη δεν έχει σχέση με το όραμα του Βαλερι Ζισκαν Ντ’ Σταιν, Καραμανλή και άλλων της εποχής, ούτε όμως και του Ουίνστον Τσώρτσιλ που πρώτος μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης αμυντικής Δυτικής συμμαχίας έναντι του Φασιστικού άξονα.

Εγκλήματα πολέμου, θηριωδίες στο Αφρίν (διωγμοί, βιασμοί, αγνοούμενοι, εποικισμός), κόψιμο των νερώντου Ευφράτη…Έρχεται η Ευρώπη βάζει κυρώσεις στη Συρία. Με την ίδια ακολουθία οι νέο Οθωμανοί παρέα με ισλαμοφασίστες μαχητές εισέβαλλαν σε Αφρική, Λιβύη, Αρμενία και στο Κουρδικό λαό, αλλά…ηΕυρώπη ζητά κυρώσεις στη Λευκορωσία!!

Ας μη ξεχνάμε και τις δακρύβρεχτες δηλώσεις των Ευρωπαίων για τη βεβήλωση της Αγίας του ΘεούΣοφίας, τις προειδοποιήσεις για κυρώσεις , τελωνειακέςδιευκολύνσεις κ.α που ήταν απλώς ένα καλοστημένοπαιχνίδι για εσωτερική κατανάλωση και μέχρι έως ότου πέσουν οι τόνοι και ξεχαστεί. Όμως η Αγιά Σοφία δεν ξεχνιέται και η καρδιά μας θα πονάει!

Αρκεί να σκεφτεί κάποιος πως το υπό ένταξη μέλος της Ε.Ε (Τουρκία) έχει γράψει τόμους σελίδες καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ ήδη συζητούν σοβαρά την επαναφορά της θανατικής ποινής στη Χώρα ως αιτία και προκάλυμμα… Ναι! Καλά διαβάσατε! Της «θανατικής ποινής» που η Τουρκία κατήργησε το 2002 ώστε να μπορεί να θολώσει τα νερά και να βάλει πόδιστην Ευρωπαϊκή οικογένεια ως υπό ένταξη μέλος, αφούσε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε κόλλημα λόγω τηςΕυρωπαϊκής σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα(ΕΣΑΔ) με την οποία τώρα δεσμεύεται η Τουρκία. Παρόλα αυτά με διάφορα τερτίπια συζητούν έντονα να το αλλάξουν αυτό, αφού αρκούν όπως λένε 360 ψήφοι στο Κοινοβούλιο για να τεθεί σε δημοψήφισμα, ενώ ανυπάρξουν περισσότερες από 400 ψήφοι στο Κοινοβούλιο μπορεί να γίνει συνταγματική τροποποίηση της θανατικής ποινής χωρίς να απαιτείται δημοψήφισμα.

Αυτή την Ευρώπη θέλουμε;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.