Επιστολή Τατάρ στον ΟΗΕ με απειλές…

Πειθήνια στις κατευθύνσεις Ερντογάν, η νέα κυβέρνηση των Τουρκοκυπρίων συνεχίζει να προκαλεί σε κάθε πιθανό επίπεδο.

Με προφανή στόχο να παγιώσει την κουβέντα περί «δύο κρατών» στην Κύπρο, η κυβέρνηση Τατάρ με επιστολή της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ -την οποία μετέφερε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Τουρκίας στον διεθνή οργανισμό- κατηγόρησε ακόμα μία φορά για «αδιαλλαξία» την ελληνική πλευρά, ρίχνοντας σε αυτήν τις ευθύνες για την κατάσταση στο νησί και κατηγορώντας την ότι «εκμεταλλεύεται» τον τίτλο της «Κυπριακής Δημοκρατίας», η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, δεν υφίσταται πια και έχει ως διαδόχους την… ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Στην επιστολή, στην οποία άλλη μία φορά γίνεται αναφορά στην τουρκική εισβολή και την κατοχή ως περίπου… ανθρωπιστική επέμβαση της Τουρκίας, είναι σαφής ο στόχος να προετοιμαστεί το κλίμα για τη λύση των δύο κρατών, την οποία επιθυμεί ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας, μάλιστα, η επιστολή κλείνει με την «προειδοποίηση» προς την ελληνική πλευρά ότι, εάν δεν αποδεχθεί ως «ομόλογή» της την «τουρκοκυπριακή διοίκηση», τα πράγματα δεν θα δείχνουν καλά για τη διαπραγμάτευση μιας μόνιμης λύσης στο νησί.

Χθες, πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον νέο «πρωθυπουργό» των Κατεχομένων για να τον συγχαρεί και να τον διαβεβαιώσει ότι η Τουρκία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του τουρκοκυπριακού «λαού».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.