Πισώπλατη μαχαιριά από τον Γερμανό ΥΠΕΞ κατά της Ελλάδας και απειλές!

Πισώπλατη μαχαιριά από τον Γερμανό ΥΠΕΞ κατά της Ελλάδας και απειλές!

Πισώπλατη μαχαιριά από τον Γερμανό ΥΠΕΞ κατά της Ελλάδας και απειλές!

Ο Γερμανός οργάνωσε συνέντευξη στο γερμανικό πρακτορείο όχι μόνο για να μας πει πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί εμπάργκο όπλων από τη Γερμανία κατά της Τουρκίας, όχι μόνο για να καταδικάσει το αντίστοιχο εμπάργκο μέσω κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ κατά της Τουρκίας, αλλά και για να μας απειλήσει βλέποντας πλέον την σύρραξη στην ανατολική Μεσόγειο ως ένα υπαρκτό σενάριο!

Με άλλα λόγια ο Χάικο Μάας λέει ότι θα συνεχίσουν να πουλάνε όπλα στην Τουρκία, παρότι αυτή ευθύνεται για την αύξηση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, που πλέον κάνει την ειρηνική διευθέτηση του θέματος ως «μία ελπίδα που δεν έχει χαθεί»!

Στην διπλωματική γλώσσα, αυτό ονομάζεται προειδοποίηση προς την Ελλάδα, να κάτσει στα αυγά της, να μην ελπίζει στην ΕΕ, και να συρθεί σε διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία όπου θα εξαναγκαστεί σε πρωτοφανείς παραχωρήσεις που συνιστούν εσχάτη προδοσία.

Και φυσικά η Γερμανία θα κάνει τον διαιτητή, έχοντας την μερίδα του λέοντος από την όλη υπόθεση.

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού εξωτερικών υπέρ της Τουρκίας, συνιστούν προδοσία εις βάρος της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της διεθνούς νομιμότητας, αλλά και του πολιτισμένου κόσμου.

Το γεγονός μάλιστα ότι έγιναν απολύτως απρόκλητα και με πρωτοβουλία του γερμανού αξιωματούχου, στο γερμανικό πρακτορείο DPA, καθιστούν αυτή την ενέργεια πραγματική πρόκληση κατά των Ελλήνων.

Ο Χάικο Μάας λοιπόν οργάνωσε ολόκληρη συνέντευξη στο γερμανικό πρακτορείο, προκειμένου να πει ότι «ενδεχόμενο εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας είναι μία λάθος κίνηση», μία κίνηση που δεν ταιριάζει σε συμμάχους!

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν όχι μόνο απέκλεισε οποιαδήποτε σκέψη απαγορεύσεις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία από γερμανικές βιομηχανίες, Αλλά καταδίκασε και την πρόσφατη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλουν εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας!

Αιτιολόγησε μάλιστα την ενέργεια του αυτή λέγοντας ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και τυχόν απαγόρευση όπλων από συμμαχικές χώρες θα στρέψει την Τουρκία σε αγορές εκτός της συμμαχίας!

Δηλαδή ο Χ. Μάας προσπαθεί να εξαπατήσει τους Έλληνες αλλά και ολόκληρη την διεθνή κοινότητα, καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι η Τουρκία αγόρασε τους ρωσικός πύραυλος S 400 όχι επειδή Δεν μπορούσε να αγοράσει αντίστοιχο σύστημα από κάποια συμμαχική χώρα, ούτε επειδή βρισκόταν σε κάποια ρήξη με την συμμαχία.

Αντίθετα, ήταν στρατηγική επιλογή της Τουρκίας να στραφεί στην Ρωσία για το συγκεκριμένο σύστημα και μάλιστα με στόχο την ενεργοποίηση του κατά μίας – υποτίθεται – συμμαχικής χώρας, της Ελλάδας!

Άρα οι δικαιολογίες του Γερμανού υπουργού εξωτερικών προσβάλλουν τη νοημοσύνη κάθε νοήμονα ανθρώπου, ο οποίος δεν χρηματοδοτείται από κάποιο βρώμικο τουρκικό λόμπι.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο επίλογος της συνέντευξης του Γερμανού υπουργού εξωτερικών στο γερμανικό πρακτορείο, όπου και λέει πως «δεν έχει χάσει όλες τις ελπίδες για ειρηνική λύση στην ανατολική Μεσόγειο»!

Δηλαδή βλέπει το ενδεχόμενο μη ειρηνικής  λύσης, αρκετά πιθανό και όμως συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά θέλοντας να πουλήσει όπλα στους τούρκους, οι οποίοι και ευθύνονται για την αύξηση της έντασης στην περιοχή που μπορεί να οδηγήσει σε πολεμική σύρραξη.

Η Γερμανία για ακόμα μια φορά αποκαλύπτει πως δεν πρόκειται να προδώσει την ιστορική της σύμμαχο, την Τουρκία, και πως η συμμετοχή της στην ευρωπαΐκή ένωση και στο ΝΑΤΟ είναι ένα παραπέτασμα για να συνεχίσει να προωθεί τα ιστορικά της συμφέροντα παρά το ότι έχει ηττηθεί σε δύο παγκόσμιους πολέμους.

Ας τα βλέπουν αυτά οι δικοί μας «διαχρονικοί σύμμαχοι», που πολέμησαν στο πλευρό τους σε δύο παγκόσμιους πολέμους χύνοντας ποταμούς αίματος, και σήμερα κρατούν ίσες αποστάσεις τόσο με την Τουρκία, όσο και με την Γερμανία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.