Ινστιτούτο Γκαμαλέγια: «To Spuntik-V παρέχει ανοσία για δύο χρόνια

Ινστιτούτο Γκαμαλέγια: «To Spuntik-V παρέχει ανοσία για δύο χρόνια

Η μεγάλη «μπίζνα»: Μέχρι και 3 εμβολιασμοί τον χρόνο θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες με το εμβόλιο της Pfizer για να έχουν ανοσία!

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ινστιτούτου Γκαμαλέγια, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, το εμβόλιο Sputnik-V, που αναπτύχθηκε από το εν λόγω ερευνητικό ινστιτούτο της Ρωσίας, πιθανότατα θα παρέχει ανοσία από τον κορωνοϊό για δύο χρόνια, αντίθετα με τους μερικούς μήνες που «υπόσχεται» το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο θα πρέπει να επαναλαμβάνεται συνέχεια!

Συγκεκριμένα, το εμβόλιο με επέμβαση στα ριβοσώματα των κυττάρων mRNA που κατασκευάστηκε από την Pfizer θα προστατεύει τους πολίτες μόνο για τέσσερις με πέντε μήνες, κάτι που σημαίνει πως ο εμβολιασμένος πληθυσμός θα πρέπει να επαναλαμβάνει το εμβόλιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου 2,5 φορές τον χρόνο!

Ινστιτούτο Γκαμαλέγια: «To Spuntik-V παρέχει ανοσία για δύο χρόνια

Ακόμη, ο Ρώσος ειδικός έσπευσε να συμπληρώσει πως τα συγκεκριμένα στοιχεία θα πρέπει να εξεταστούν και κατά τη διάρκεια ελέγχων.

«Εργαστηριακά  στοιχεία δείχνουν πως το Sputnik V που δημιουργήθηκε πάνω στην πλατφόρμα του εμβολίου για τον Έμπολα, παρέχει προστασία για τουλάχιστον δύο χρόνια, ίσως και περισσότερο.

Είναι δύσκολο να πούμε πόσο καιρό δίνει ανοσία το εμβόλιο της Pfizer, αλλά με βάση τα γενικά δεδομένα για αντίστοιχα εμβόλια, πιστεύουμε πως η περίοδος προστασίας δεν θα υπερβαίνει τους τέσσερις έως πέντε μήνες» εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίντσμπουργκ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.