Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20.00 από τις 15 Δεκεμβρίου στη Γαλλία

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20.00 από τις 15 Δεκεμβρίου στη Γαλλία

Το Παρίσι θα τελεί υπό απαγόρευση της κυκλοφορίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, στο πλαίσιο μιας σειράς νέων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο Ζαν Καστέξ δήλωσε ότι η Πόλη του Φωτός θα μείνει στο «σκοτάδι», σε μια νύχτα που παραδοσιακά συνδέεται με πάρτι και πυροτεχνήματα.

Είναι όλα μέρος μιας εθνικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλη τη Γαλλία, η οποία ξεκινά την επόμενη Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, όταν όλοι θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι από τις 20.00 μ.μ. έως τις 06.00 το πρωί.

Η μόνη εξαίρεση θα είναι η παραμονή των Χριστουγέννων, όταν οι άνθρωποι θα μπορούν να βγουν έξω, αλλά μόνο σε μικρές ομάδες.

«Τα Χριστούγεννα κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στη ζωή μας και στις παραδόσεις μας.

»Ως εκ τούτου, επιτρέπουμε τα ταξίδια για το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου, υπενθυμίζοντας όμως τον κανόνα που σας έδωσα την περασμένη εβδομάδα: όχι περισσότεροι από έξι ενήλικες στον ίδιο χώρο».

Εξηγώντας γιατί το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο, ο Γάλλος πρωθυπουργός απάντησε ότι η χώρα δεν βρίσκεται ακόμα στο τέλος του δεύτερου κύματος.

Ο Καστέξ είπε ότι η 15η Δεκεμβρίου ήταν η ημερομηνία κατά την οποία ο στόχος ήταν να να μειωθούν τα ημερήσια κρούσματα κάτω από τον αριθμό των 5.000 ανά ημέρα, αλλά αυτό δεν θα συμβεί.

«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ελέγχεται αυστηρά, ενώ οι εξαιρέσεις θα είναι περιορισμένες», δήλωσε.

«Οι εγκαταστάσεις που είχαμε προγραμματίσει να ξανανοίξουν στις 15 Δεκεμβρίου, θα παραμείνουν κλειστές για άλλες τρεις εβδομάδες», διευκρίνισε, αναφερόμενος σε θέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες συναυλιών, μουσεία, ζωολογικούς κήπους και καζίνο.

Την Τετάρτη (9/12) καταγράφηκαν 14.595 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού στη Γαλλία, το υψηλότερο ποσοστό από τις 25 Νοεμβρίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.