Τουρκία: Αυξάνει κατά 10 δις δολάρια την εμπορική συμφωνία με την Ιταλία

Τουρκία: Αυξάνει κατά 10 δις δολάρια την εμπορική συμφωνία με την Ιταλία

Την ημερα της συνόδου Κορυφής για διεύρυνση των κυρώσεων στην Τουρκία, η υπουργός Εμπορίου του Ερντογάν μιλούσε για «στρατηγική σχέση» με τη Ρώμη

Στη σκιά της συνόδου Κορυφής, η Τουρκία αναβαθμίζει τις οικονομικές της σχέσεις με την Ιταλία: κατά τη διάρκεια κοινής υπουργικής επιτροπής – που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, λόγω κορωνοϊού – η Ρουχσάρ Πεκάν, υπουργός Εμπορίου του Ερντογάν, ανέφερε ότι η Άγκυρα σκοπεύει να αυξήσει κατά 50% την τρέχουσα εμπορική συμφωνία με την Ρώμη.

Η ισχύουσα εμπορική συμφωνία είναι στα 20 δις δολάρια – και η Τουρκία σκοπεύει να την αυξήσει στα 30 δις , «όσο πιο σύντομα γίνεται», όπως είπε χαρακτηριστικά η Πεκάν, που έκανε λόγο για «στρατηγική σχέση» των δύο χωρών, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Την ιταλική πλευρά εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάγιο, μαζί με αρκετούς εκπροσώπους ιταλικών επιχειρήσεων.

Τουρκία: Αυξάνει κατά 10 δις δολάρια την εμπορική συμφωνία με την Ιταλία

 

Η υπουργός του Ερντογάν σημείωσε ότι το ισοζύγιο στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών είναι «ισορροπημένο» – υπογραμμίζοντας ότι για την χώρα της , η Ιταλία είναι ο τρίτος εξαγωγικός προορισμός , ενώ οι Ιταλοί έχουν τρίτη θέση στις τουρκικές εισαγωγές,με 1500 ιταλικές εταιρείες να δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

Από την πλευρά του , ο Ντι Μάγιο μίλησε για πλήθος ευκαιριών οικονομικής συνεργασίας , που θα αναβαθμίσουν την εταιρική σχέση των δύο πλευρών – σημειώνοντας ότι η ενδυνάμωσή της είναι «εξαιρετικά σημαντική» για την ανάπτυξη των οικονομιών τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.