Το μέρος της Τουρκίας παίρνει ο Γ.Στόλτενμπεργκ: «Σημαντικός σύμμαχος

Το μέρος της Τουρκίας παίρνει ο Γ.Στόλτενμπεργκ: «Σημαντικός σύμμαχος

Ο γνωστός για τα πολύ φιλικά του αισθήματα προς την Τουρκία Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ με δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ μίας πιο θετικής προσέγγισης της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνάντησης με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, σχολίασε την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι η κατάσταση στη Μεσόγειο είναι δύσκολη και οι σύμμαχοι έχουν εκφράσει τους προβληματισμούς τους.

«Το ΝΑΤΟ είναι ένα πεδίο στο οποίο μιλάμε ανοιχτά όταν υπάρχουν διαφορές και διαφωνίες ανάμεσα σε συμμάχους, όπως βλέπουμε στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, πιστεύω ότι όλοι πρέπει να αναζητούμε θετικές προσεγγίσεις, τρόπους να διαχειριστούμε τις διαφορές και εδώ στο ΝΑΤΟ έχουμε αναπτύξει έναν μηχανισμό απεμπλοκής ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για να απομειώσουμε το ρίσκο, για παράδειγμα, ενός ατυχήματος μεταξύ δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ, όταν βλέπουμε μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο».

Το μέρος της Τουρκίας παίρνει ο Γ.Στόλτενμπεργκ: «Σημαντικός σύμμαχος

 

«Σημαντικός σύμμαχος η Τουρκία»

Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε, επίσης, ότι οι σύμμαχοι «αντιλαμβάνονται ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος, καθώς συνορεύει με το Ιράκ και τη Συρία.

Και είχε ρόλο κλειδί στην αντιμετώπιση του ISIS και στην απελευθέρωση εδαφών που ήλεγχε ο ISIS στο Ιράκ και τη Συρία» και υπογράμμισε ότι η χώρα «φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, περίπου 4 εκατομμύρια, και επίσης είναι ο σύμμαχος που έχει υποστεί τις περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις».

«Άρα, υπάρχουν διαφορές, υπάρχουν διαφωνίες και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε. Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι καταλαβαίνουμε τη σημασία της Τουρκία ως μέλους του ΝΑΤΟ και ως μέρους της δυτικής οικογένειας», κατέληξε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.