Εμβόλιο Pfizer: Ο Καναδάς ενέκρινε την κυκλοφορία του

Εμβόλιο Pfizer: Ο Καναδάς ενέκρινε την κυκλοφορία του

Η ομοσπονδιακή υγειονομική αρχή του Καναδά χαρακτήρισε το εμβόλιο της Pfizer αποτελεσματικό και ασφαλές για χρήση στον καναδικό πληθυσμό.

Έτσι, ο Καναδάς γίνεται από τις πρώτες χώρες στον δυτικό κόσμο που εγκρίνουν και επίσημα την κυκλοφορία του εμβολίου της Pfizer, καθώς η χώρα βιώνει ένα δεύτερο και ιδιαίτερα σφοδρό κύμα του κορωνοϊού.

«Οι υγειονομικές αρχές του Καναδά αποφάσισαν ότι το εμβόλιο απαντά στις προδιαγραφές ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας για χρήση στη χώρα» σημείωσε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της, παραθέτοντας αναλυτική ενημέρωση για τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφασή της.

«Πρόκειται σαφώς για μια ιστορική στιγμή για την επιστήμη και για τους Καναδούς. Και αυτό είναι αποτέλεσμα μιας τεράστιας προσπάθειας, που ξεκινά από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και περνά από την αφοσίωση των εργαζομένων της Pfizer και της Biontech, τις κλινικές δοκιμές και τους εθελοντές» δήλωσε μετά την απόφαση η Γελένα Βότσιτσις, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της Pfizer στον Καναδά.

Εμβόλιο Pfizer: Ο Καναδάς ενέκρινε την κυκλοφορία του

 

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον Καναδά την ερχόμενη εβδομάδα

Το αμερικανο-γερμανικό δίδυμο Pfizer/BioNTech θα παραδώσει στον Καναδά έως τα τέλη του μήνα 249.000 δόσεις αυτού του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19, επισήμανε ο Τριντό κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τη Δευτέρα.

«Οι πρώτες παραδόσεις ενδέχεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα», μετά την έγκριση από τη Health Canada, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, τόνισε.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να γίνουν «μία ή δύο ημέρες μετά» την άφιξη των δόσεων, διευκρίνισε ο στρατηγός Ντάνι Φόρτιν, που είναι επιφορτισμένος με τον συντονισμό της επιχείρησης διανομής των εμβολίων σε 14 κέντρα της χώρας.

«Οι πρώτοι Καναδοί θα εμβολιαστούν από την επόμενη εβδομάδα, εφόσον έχουμε την έγκριση από τη Health Canada αυτήν την εβδομάδα», είπε ο Τζάστιν Τριντό.

Οι ηλικιωμένοι σε κέντρα φροντίδας, όπως και το προσωπικό τους, θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Ο Καναδάς, με πληθυσμό 38.000.000 κατοίκων, αναμένεται να παραλάβει επιπλέον «εκατομμύρια δόσεις» του εμβολίου στις αρχές του 2021, συμπλήρωσε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Ο Καναδάς μετρά σχεδόν 419.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και περισσότερους από 12.700 θανάτους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.