Άνθρωποι των τούρκων στο πλευρό του Μπάιντεν!

Άνθρωποι των τούρκων στο πλευρό του Μπάιντεν!

 

Οι ανησυχίες μας δυστυχώς για τον τρόπο που θα προσεγγίσει ο Μπάιντεν την Τουρκία φαίνεται ότι καθημερινά επιβεβαιώνεται.

Δύο νέες προσλήψεις – προκλήσεις που έκανε η αντιπρόεδρος του Μπάιντεν, προκαλούν τεράστια ανησυχία.

Η Αντιπρόεδρος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε την Παρασκευή δύο βασικούς διορισμούς, που και οι δύο έχουν δεσμούς με την Τουρκία ή / και το Αζερμπαϊτζάν.

Δείτε τι γράφαμε για την προχθεσινή επιλογή του Μπάιντεν

Η Harris ανακοίνωσε το διορισμό της Nancy McEldowney (αριστερά) ως συμβούλου εθνικής ασφάλειας και της Rohini Kosoglu ως συμβούλου εσωτερικής πολιτικής.

Αξιωματούχος σταδιοδρομίας των ΗΠΑ για το υπουργείο Εξωτερικών, το βιογραφικό της McEldowney περιλαμβάνει τα καθήκοντά της ως αναπληρωτής αρχηγός αποστολής στην Τουρκία (2005-2008) και το Αζερμπαϊτζάν (2001-2004).

Τον περασμένο μήνα, η McEldowney προσχώρησε στην προεδρική ομάδα μετάβασης του Προέδρου Joe Biden για να διευκολύνει τις προσπάθειες που σχετίζονται με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ήταν κατά τη διάρκεια της θητείας της McEldowney στην Άγκυρα όταν ξεκίνησε η διαδικασία πρωτοκόλλου Τουρκίας-Αρμενίας, πριν από την περίφημη ενημέρωση Τύπου του Προέδρου George W. Bush, όπου καταδίκασε (!!) το ψήφισμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων που συζητήθηκε στο Κογκρέσο.

Προφανώς έπαιξε έναν πιο άμεσο ρόλο στην προώθηση των συγκεκριμένων πρωτοκόλλων στη θέση της ως κύρια αναπληρωτής βοηθός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων από το 2009 έως το 2011.

Ο Πρόεδρος Joe Biden όμως έχει εκφράσει την απογοήτευση του με την τουρκική κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε είναι να υιοθετήσουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση τώρα, καθιστώντας σαφές ότι υποστηρίζουμε την ηγεσία της αντιπολίτευσης στην Τουρκία”, δήλωσε ο Μπάιντεν στους New York Times τον Δεκέμβριο του 2019.

Άνθρωποι των τούρκων στο πλευρό του Μπάιντεν!

«Αυτός [ο Ερντογάν] πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα», είπε τότε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να ενθαρρύνει τους Τούρκους ηγέτες της αντιπολίτευσης «να είναι σε θέση να αναλάβουν και να νικήσουν τον Ερντογάν.

Όχι με πραξικόπημα, αλλά από την εκλογική διαδικασία. “

Ήταν στο Μπακού όταν οι ΗΠΑ παραιτήθηκαν από το άρθρο 907 του νόμου για την υποστήριξη της ελευθερίας, που έθετε ως προϋπόθεση για τη βοήθεια των ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν το τέλος του αποκλεισμού της Αρμενίας από την Άγκυρα και το Μπακού.

Στην τέταρτη ανακοίνωσή του τον Οκτώβριο, ενώ οι μάχες εξακολουθούν να μαίνονται στο Καραμπάχ λόγω των επιθέσεων του Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία και τους μισθοφόρους που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, ο Μπάιντεν κάλεσε τον Τραμπ να επιβάλει την αναστολή του 907 για βοήθεια και τη ροή στρατιωτικού εξοπλισμού  στο Αζερμπαϊτζάν.

«Ενώ καυχιέται για τις δεξιότητές του στις διαπραγματεύσεις, ο Τραμπ δεν έχει εμπλακεί προσωπικά για να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο.

Η διοίκηση πρέπει να εφαρμόσει πλήρως και να μην παραιτηθεί από τις απαιτήσεις του άρθρου 907 του νόμου περί ελευθερίας για να σταματήσει τη ροή στρατιωτικού εξοπλισμού στο Αζερμπαϊτζάν και να καλέσει την Τουρκία και τη Ρωσία να σταματήσουν να πυροδοτούν τη σύγκρουση με την προμήθεια όπλων και, στην περίπτωση της Τουρκίας , μισθοφόροι », είπε τότε ο Μπάιντεν.

Η Σρι Λάνκα-Αμερικάνα Κοσόγλου, που είναι η επιλογή της Καμάλα Χάρις για σύμβουλο εσωτερικής πολιτικής, είναι η σύζυγος του τουρκοαμερικανού μηχανικού λογισμικού Οζκάν Σεντάτ Κοσόγλου, ο οποίος κατάγεται από τη βορειοδυτική επαρχία Κιρκλάρελι της Τουρκίας.

Άνθρωποι των τούρκων στο πλευρό του Μπάιντεν!

 

Η ανακοίνωση για το διορισμό της χαιρετίστηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία καλωσόρισαν το όνομα της «Νύφης του Κιρκλαρέλι» σε μια τόσο υψηλή θέση.

Η Χάρις χαρακτήρισε την Κοσόγλου ως «όχι μόνο εμπειρογνώμονα σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αμερικανικός λαός, αλλά και έναν από τους στενότερους και πιο αξιόπιστους βοηθούς μου από τη Γερουσία και την προεδρική εκστρατεία».

Πριν από το διορισμό της την Παρασκευή, η Κοσόγλου υπηρέτησε ως ανώτερος σύμβουλος στην εκστρατεία Μπάιντεν-Χάρις, πριν από την οποία ήταν επικεφαλής του προσωπικού της Χάρις στη Γερουσία, διευθύνοντας τη νομοθετική της στρατηγική και την ηγεσία της σε βασικές επιτροπές, συμπεριλαμβανομένης της δικαστικής Γερουσίας, της εσωτερικής ασφάλειας, τις υποθέσεις διακυβέρνησης, καθώς και επιτροπές προϋπολογισμού.

Όπως βλέπουμε, παρά τις δηλώσεις του κατά της Τουρκίας, ο Μπάιντεν συνεχίζει να προσλαμβάνει ότι πιο φιλοτουρκικό υπάρχει στις ΗΠΑ. Βρισκόμαστε δυστυχώς προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.