ΕΕ:Στη Γερμανία στηρίζεται ο Ερντογάν

ΕΕ:Στη Γερμανία στηρίζεται ο Ερντογάν

ΕΕ:Στη Γερμανία στηρίζεται ο Ερντογάν

Στη στήριξη της Γερμανίας, έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς -και όχι μόνο- εταίρους της Τουρκίας, υπολογίζει ο Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., όπου αναμένεται να τεθούν για πολλοστή φορά στο τραπέζι οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

Για τα «πολιτικά δύσκολα» πεδία, όπως η ανατολική Μεσόγειος, δεν διαφαίνεται λύση και παραμένει αναγκαία η συζήτηση για τα θέματα ουσίας, τόνισε χθες η γερμανική κυβέρνηση. Απέφυγε ωστόσο να προκαταλάβει ενδεχόμενες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την Τουρκία, επιβεβαιώνοντας πως ο Ερντογάν έχει κάθε λόγο να υπολογίζει στις «πλάτες» του Βερολίνου.

ΕΕ:Στη Γερμανία στηρίζεται ο Ερντογάν

 

Απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις σχετικά με το εάν κατά τη Σύνοδο Κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου θα ληφθεί απόφαση για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ διευκρίνισε επί της αρχής ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν αποφασίζει κυρώσεις – για κυρώσεις προβλέπεται στην Ε.Ε. μια νομικής φύσεως διαδικασία», ενώ επισήμανε ότι η Ε.Ε. τον Οκτώβριο συμφώνησε να ασχοληθεί εκ νέου τον Δεκέμβριο με τις σχέσεις της με την Τουρκία.

Στο ίδιο πνεύμα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Αντεμπαρ σημείωσε ότι και οι υπουργοί Εξωτερικών θα ασχοληθούν τη Δευτέρα με το θέμα, προετοιμάζοντας το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, απέφυγε όμως και εκείνη να προεξοφλήσει πιθανό αποτέλεσμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.