Κομισιόν: “Η Τουρκία δε θα κριθεί από μια ανακοίνωση, αλλά σε βάθος χρόνου”…Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

Κομισιόν: “Η Τουρκία δε θα κριθεί από μια ανακοίνωση, αλλά σε βάθος χρόνου”…Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

Η Τουρκία δε θα αξιολογηθεί με βάση μόνο μια κίνηση ή ανακοίνωση, αλλά για ένα σύνολο δράσεων σε μια δεδομένη χρονική περίοδο και αυτό θα συμβεί το Δεκέμβρη στη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε σήμερα εκ νέου ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο κληθείς να σχολιάσει την απόσυρση του Ορούτς Ρέις από την Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν απόλυτα ξεκάθαροι στην απόφασή τους σχετικά με το τι αναμένεται από την Τουρκία και σε ποιο χρονικό διάστημα. “Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμα”, τόνισε.

“Οι ηγέτες στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το Δεκέμβρη θα αξιολογήσουν αν η Τουρκία έφερε αποτελέσματα επί των προσδοκιών τους και οι προσδοκίες ήταν για αποκλιμάκωση και συμμετοχή σε εποικοδομητικό διάλογο”, εξήγησε ο Πήτερ Στάνο.

Εξήγησε ακόμη ότι “δεν θα αξιολογηθεί βάσει μιας και μόνης ανακοίνωσης, ή μιας πράξης, αλλά βάσει πράξεων, κινήσεων και συμπεριφοράς σε μια δεδομένη χρονική περίοδο”. “Το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ ξεκάθαρο και είναι η Σύνοδος του Δεκεμβρίου”, επανέλαβε.

«Έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε επάνω στη θετική ατζέντα και την απαραίτητη προετοιμασία και επίσης για τη Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, τις ενέργειες της Τουρκίας. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα γίνει η επαναξιολόγηση προς ποιες κατευθύνσεις θα προχωρήσουμε αναφορικά με τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Τα πάντα είναι στο τραπέζι» σημείωσε ο Πίτερ Στάνο και προσέθεσε ότι «έχουμε κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες και θα δούμε την απόφαση των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ, προς ποιες κατευθύνσεις θα προχωρήσουμε με βάση τις ενέργειες και τις ανακοινώσεις της Τουρκίας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.