Προέβλεψε ο Νοστράδαμος τον κορωνοϊό; – Το πρακτορείο Reuters ερεύνησε και απαντά

Προέβλεψε ο Νοστράδαμος τον κορωνοϊό; – Το πρακτορείο Reuters ερεύνησε και απαντά

Προέβλεψε ο Νοστράδαμος τον κορωνοϊό; – Το πρακτορείο Reuters ερεύνησε και απαντά

Στο διαδίκτυο διακινείται μια «προφητεία» που υποτίθεται ότι έγραψε ο Νοστράδαμος και με αυτή, ο Γάλλος γιατρός και αστρολόγος του 16ου αιώνα, φέρεται να προέβλεψε τον κορωνοϊό Covid-19.

«Θα υπάρξει ένα δίδυμο έτος (2020) από το οποίο θα προκύψει μια βασίλισσα (κορώνα) που θα έλθει από την Ανατολή (Κίνα) και θα εξαπλώσει ένα λοιμό (Covid-19) μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, σε μια χώρα με επτά λόφους (Ιταλία) και θα μετατρέψει το λυκόφως των ανθρώπων σε σκόνη (θάνατος), να καταστρέψει και να ερειπώσει τον κόσμο. Θα είναι το τέλος της παγκόσμιας οικονομίας όπως τη γνωρίζετε».

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters διερεύνησε εξονυχιστικά τα κείμενα του Νοστράδαμου και διαψεύδει την ύπαρξη τέτοιας προφητείας. Ζήτησε όμως και τη γνώμη ενός ειδικού.

Ο πανεπιστημιακός Στέφαν Γκέρσον, καθηγητής Γαλλικής Φιλολογίας, Γαλλικών Σπουδών και Γαλλικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης, δήλωσε στο Reuters κατηγορηματικά ότι το κείμενο που διακινείται δεν είναι του Νοστράδαμου.

Ο καθηγητής Γκέρσον επεσήμανε ότι οι λοιμοί ήταν συνηθισμένοι στην Ευρώπη του 16ου αιώνα και στις προφητείες του Νοστράδαμου υπάρχουν συνολικά 35 αναφορές σε επιδημίες.

Το συγκεκριμένο κείμενο όμως δεν είναι του διάσημου Γάλλου προφήτη.

Δείτε έναν τρόπο που διακινείται η ψεύτικη προφητεία:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.