Εμβόλια : Πως θα γίνει η “αερογέφυρα” μεταφοράς τους σε όλο τον κόσμο

Εμβόλια : Πως θα γίνει η “αερογέφυρα” μεταφοράς τους σε όλο τον κόσμο-Ενώ όλος ο πλανήτης περιμένει τα ελπιδοφόρα εμβόλια που αναμένεται να περιορίσουν την πανδημία

 

Ενώ όλος ο πλανήτης περιμένει τα ελπιδοφόρα εμβόλια που αναμένεται να περιορίσουν την πανδημία, αρκετά ερωτήματα τίθεται, ενώ οι επαγγελματίες της αλυσίδας μεταφορά/συντήρηση/αποθήκευση/διανομή (logistics) προετοιμάζονται, προσπαθώντας να λύσουν εξισώσεις με πολλαπλούς αγνώστους.

Στο μεταξύ, στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, εργαζόμενοι της KLM προετοιμάζονται για την αποστολή φορτίων εμβολίων για τον κορονοϊό τα οποία θα πρέπει να μεταφερθούν σε όλο τον κόσμο σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι φωτογραφίες που μεταδίδει το Reuters είναι από τους χώρους όπου το εμβόλιο θα περιμένει σε κατάσταση ψυχρής αποθήκευσης προκειμένου να ταξιδέψει στον κόσμο.

Πόσα εμβόλια θα χρειασθούν;

Μεταξύ 12 και 15 δισεκατομμύρια δόσεις πρέπει να παραχθούν στον κόσμο, σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών.

«Τα σημερινά μοντέλα προβλέπουν ότι δεν θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια για να καλύψουν τον παγκόσμιο πληθυσμό πριν από το 2023 ή 2024», εκτιμά το Duke University που παρακολουθεί την αναδυόμενη αγορά 200 περίπου υποψήφιων εμβολίων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.