272 τρισ. δολάρια ο συνολικός όγκος του χρέους στην παγκόσμια οικονομία

272 τρισ. δολάρια ο συνολικός όγκος του χρέους στην παγκόσμια οικονομία-Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά «ο συνολικός όγκος του χρέους στην παγκόσμια οικονομία ανέρχεται σε 272 τρισεκατομμύρια δολάρια.

«Τσουνάμι χρέους» λόγω κορωνοϊού βλέπει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), επικαλούμενη ανάλυση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) στην Ουάσιγκτον για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά «ο συνολικός όγκος του χρέους στην παγκόσμια οικονομία ανέρχεται σε 272 τρισεκατομμύρια δολάρια.

»Αυτό σημαίνει αύξηση κατά 15 τρισεκατομμύρια ή ποσοστό σχεδόν 6% από την αρχή της χρονιάς.

»Μέχρι το τέλος του χρόνου το Ινστιτούτο εκτιμά ότι το χρέος θα φτάσει τα 277 τρισεκατομμύρια, ποσό που ισούται με το 365% του “παγκοσμίου ΑΕΠ”.

»Στα τέλη του 2019 το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 320%.

»Ωστόσο το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο επισημαίνει ότι γι αυτήν την εξέλιξη δεν ευθύνεται μόνο η πανδημία και τα μέτρα στήριξης που υπολογίζονται σε 12 τρισεκατομμύρια δολάρια.

»Αντιθέτως, η αλματώδης αύξηση χρέους έχει ξεκινήσει από το 2016».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.