Φινλανδία: Κλείνουν σχολεία, βιβλιοθήκες και κολυμβητήρια

Φινλανδία: Κλείνουν σχολεία, βιβλιοθήκες και κολυμβητήρια

Φινλανδία: Κλείνουν σχολεία, βιβλιοθήκες και κολυμβητήρια

 

Σε ισχύ νέους πιο αυστηρούς περιορισμούς θα θέσει το Ελσίνκι, το οποίο ωστόσο δεν έχει θιγεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι στιγμής από την πανδημία της COVID-19, λόγω μιας έξαρσης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της φινλανδικής πρωτεύουσας.

Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι βιβλιοθήκες και τα κολυμβητήρια θα κλείσουν και οι δημόσιες εκδηλώσεις θα απαγορευτούν τελείως στο Ελσίνκι λόγω της “ανησυχητικής” κατάστασης με την COVID-19, δήλωσε ο δήμαρχός του Γιαν Βαπάβουορι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

“Προτείνουμε τη χρήση του συνόλου των μέτρων που έχει στη διάθεσή του ο δήμος”, εξήγησε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες υγείας και παρακολούθησης των κρουσμάτων διατρέχουν κίνδυνο κορεσμού.

Η ημερομηνία κατά την οποία θα ισχύσουν οι περιορισμοί και άλλες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στα τέλη της εβδομάδας, πρόσθεσε.

Μια σειρά από λοιμώξεις σε οίκους ευγηρίας και σε εστίες αστέγων τις τελευταίες μέρες στο Ελσίνκι έδειξαν ότι υπάρχει ανάγκη για πιο αυστηρά μέτρα, διευκρίνισε ο Βαπάβουορι, εκφράζοντας τη λύπη του που “υπερβολικά πολλοί άνθρωποι” αγνόησαν τις υγειονομικές συστάσεις.

Οι δημοτικές Αρχές είχαν μέχρι στιγμής συστήσει τον περιορισμό των ιδιωτικών συναντήσεων σε εσωτερικούς χώρους και τη χρήση προστατευτικής μάσκας σε ορισμένες περιστάσεις.

Ενδεχόμενοι περιορισμοί όσον αφορά τα εστιατόρια και τα μπαρ ή σε σχέση με την ελευθερία στις μετακινήσεις θα αποφασιστούν από την κεντρική κυβέρνηση.

Χθες Δευτέρα η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν προειδοποίησε ότι μπορεί να τεθεί σε ισχύ εκ νέου κατάσταση έκτακτης ανάγκης αν τα σημερινά μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά, κάτι το οποίο θα επιτρέψει την επιβολή εκ νέου καραντίνας στην περιοχή του Ελσίνκι, όπως είχε γίνει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Ο Γιούχα Τουόμινεν, επικεφαλής των υγειονομικών Αρχών της περιοχής της πρωτεύουσας, επεσήμανε “μια αρκετά ισχυρή αύξηση των λοιμώξεων” από COVID-19, με 1.533 νέα κρούσματα να επιβεβαιώνονται την εβδομάδα που πέρασε, έναντι 992 την προηγούμενη.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Φινλανδία συνεχίζει να είναι μακράν ο χαμηλότερος στην ΕΕ, με 69 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους να καταγράφονται το δεκαπενθήμερο που πέρασε. Στις αρχές του Νοεμβρίου τα νέα κρούσματα ανέρχονταν γύρω στα 40 ανά 100.000 κατοίκους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.