Συμφωνία της Κομισιόν με τη Moderna για την προμήθεια του εμβολίου της

Συμφωνία της Κομισιόν με τη Moderna για την προμήθεια του εμβολίου της-Η Ευρωπαϊκή Ένωση έφθασε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την προμήθεια του υποψήφιου εμβόλιο της

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έφθασε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την προμήθεια του υποψήφιου εμβόλιο της, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σημειώνεται ότι η Moderna ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι το πειραματικό εμβόλιο της κατά του κορονοϊού ήταν 94,5% αποτελεσματικό με βάση προσωρινά δεδομένα από την κλινική δοκιμή, που βρίσκεται στα τελικά της στάδια.

Μαζί με το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech, το οποίο έχει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα, αναμένουν περισσότερα στοιχεία ασφαλείας, αλλά σε περίπτωση που εγκριθούν οι ΗΠΑ θα έχουν δύο εμβόλια που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον Δεκέμβριο στη μάχη κατά της πανδημίας και θα μπορέσουν να αγγίξουν τις 60.000.000 δόσεις εμβολίου μέχρι το τέλος του έτους.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αύριο θα εγκρίνουμε ένα νέο συμβόλαιο για να εξασφαλίσουμε ακόμη ένα εμβόλιο», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντε Λάιεν προσθέτοντας ότι η συμφωνία «μάς επιτρέπει να αγοράσουμε έως 160 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που παράγεται από την Moderna».

Τον Αύγουστο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ηγείται των συνομιλιών με τις εταιρείες εξ ονόματος των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανακοίνωσε ότι οι προκαταρκτικές συνομιλίες ολοκληρώθηκαν με στόχο την υπογραφή συμβολαίου για την προμήθεια 80 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της, και την πρόβλεψη για την αγορά επιπλέον 80 εκατομμυρίων δόσεων.

Πρόκειται για την έκτη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με εταιρείες παραγωγής για την εξασφάλιση εμβολίων κατά της Covid-19.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.