Κύπρος: 268 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

12.363 τεστ για ανίχνευση της νόσου COVID-19 πραγματοποιήθηκαν σήμερα από το υπουργείο Υγείας Κύπρου, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Εντοπίστηκαν 268 νέα κρούσματα κορωνοϊού (226 σήμερα και 42 που επιβεβαιώθηκαν καθώς ήταν τεστ ταχείας ανίχνευσης)

Οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν το τελευταίο 24ωρο αφορούν:

Α. Μοριακή Εξέταση (PCR test): Από τις 12.363, οι 6.356 εργαστηριακές διαγνώσεις διενεργήθηκαν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και σε αυτές εντοπίστηκαν 226 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Β. Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test): Από τα 12.363, τα 6.007 διενεργήθηκαν με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), με 93 θετικά αποτελέσματα. που θα πρέπει και αυτά να επιβεβαιωθούν με μοριακή εξέταση αργότερα.

Επιπρόσθετα, επαληθεύτηκαν με τη μέθοδο PCR, 42 περιστατικά που είχαν εντοπιστεί θετικά μέσω της μεθόδου rapid test αντιγόνου τις προηγούμενες ημέρες.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 7.979.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 64 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά δέκα ασθενείς, εκ των οποίων οι τέσσερις εκτός αναπνευστήρα. ‘Αλλα εφτά άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.