Γερμανία: «Αβάσιμοι οι φόβοι για τα εμβόλια» λέει το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Φαρμάκων

Ενόψει της επικείμενης προόδου στην ανάπτυξη εμβολίων για τον κορωνοϊό, το oμοσπονδιακό Ινστιτούτο για Εμβόλια και Βιοϊατρικά Φάρμακα Πάουλ Έλριχ (PEI) επέκρινε τους αντιπάλους του εμβολιασμού για τακτικές τρομοκράτησης των πολιτών.

«Οι προειδοποιήσεις για γενετική βλάβη είναι λανθασμένες και προκαλούν αβάσιμους φόβους. Φόβοι ότι τα νέα εμβόλια mRNA θα μπορούσαν να μεταβάλουν το ανθρώπινο γενετικό υλικό δεν ανταποκρίνονται στο παρόν στάδιο των επιστημονικών γνώσεων, διότι για να ενσωματωθεί το RNA – δηλαδή ο φορέας του DNA- στο ανθρώπινο DNA, θα πρέπει το RNA να «επανεγγραφεί». Αυτό θα απαιτούσε δύο ένζυμα τα οποία δεν έχουν τα ανθρώπινα κύτταρα. Επιπλέον, το RNA δεν παραμένει στο κύτταρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μετά από λίγο διασπάται», τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πάουλ Έλριχ (PEI), ο Κλάους Τσίχουτεκ στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung (NOZ).

Ο Τσίχουτεκ αντέκρουσε επίσης τους ισχυρισμούς των δύσπιστων ότι δεν υπάρχει ακόμα ιατρική εμπειρία με τα εμβόλια γονιδίων: «Υπάρχει ήδη εμπειρία με εμβόλια mRNA σε ανθρώπους ως μέρος κλινικών δοκιμών, για παράδειγμα με ένα θεραπευτικό εμβόλιο όγκου, για το οποίο δεν υπήρξαν ανησυχητικές παρενέργειες. Επίσης και σε πολλά πειράματα σε ζώα με εμβόλια mRNA, δεν υπήρχαν ενδείξεις σοβαρών παρενεργειών ή βλαβών». Πρόσθεσε δε ότι «είναι παράλογο να αποκλείσουν μεμονωμένες χώρες ένα εμβόλιο σε εθνικό επίπεδο. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μια χώρα θα έλεγε ότι ο κορωνοϊός δεν είναι τόσο κακός και ότι θα αντιταχθεί στην έγκριση εμβολίων εάν ο λόγος κινδύνου-οφέλους ήταν σαφώς θετικός».

Σύμφωνα με το PEI, «υπάρχουν ήδη θετικά δεδομένα από τις φάσεις δοκιμής 1 και 2 των αναπτυσσομένων εμβολίων. Σε εμβολιασμένους εντοπίστηκαν ειδικά αντισώματα καθώς και ο σχηματισμός Τ κυττάρων, των λεγομένων “κυττάρων δολοφόνων”. Αυτό πρέπει να αξιολογηθεί θετικά και μπορεί να υποτεθεί ότι θα επιβεβαιωθεί στην τρέχουσα φάση 3 των δοκιμών σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντικά συμμετεχόντων».

Πηγή: Neue Osnabruecker Zeitung / NOZ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.